- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Vasarą būtina gerti daug vandens, tačiau ką daryti, kai norisi ne tik atsigaivinti, bet ir pakelti tonusą? "Norintiems gerti kavą ir įveikti vasaros karštį puikiai tiks šaltos kavos gėrimai", – rekomenduoja kavos ekspertas Aidas Janauskas.
Šaltos kavos gėrimai ruošiami kavos aparatu arba tiesiog užpylus maltą kavą karštu vandeniu. Taip paruošus kavą, greičiau atsiskleidžia jos aromatas ir skonis. Dėl to su ja paruošus šaltus gėrimus, galima mėgautis visomis skoninėmis kavos savybėmis.
"Norėdami karštu oru pasilepinti espreso kava, paskaninkite griežinėliu žaliosios citrinos. Kofeino kiekis gėrime nebus pakitęs, kartu užplūs maloni vėsa", – pataria ilgametis "Kavos draugo" darbuotojas.
Ieškant vasariškų ar egzotiškų skonių, galima derinti iš skirtingais poskoniais pasižyminčių pupelių paruoštas kavas su įvairiais sirupais ir limonadais, įberti šviežių uogų ar vaisių griežinėlių.
"Namie pagamintą šaltą kavą galima įsipilti į termosą, kuriame ji net ir po kelių valandų išliks šalta, nepraras skonio", – primena A.Janauskas.
Gaivusis espresas
30 ml espreso,
ledo kubeliai,
1 skiltelė žaliosios citrinos.
Ledukus suberkite į stiklinę ir užpilkite paruoštu espreso puodeliu. Papuoškite žaliosios citrinos skiltele.
Miško uogų gurkšnis
30 ml espreso,
ledo kubeliai,
150 ml miško uogų skonio limonado,
šlakelis persikų skonio sirupo,
greipfruto griežinėlis,
avietės.
Limonadą supilkite į stiklinę su ledukais. Supilkite paruoštą espresą ir persikų skonio sirupą. Ant viršaus užberkite aviečių, stiklinės kraštą papuoškite greipfruto griežinėliu.
Vasariškos nakties kokteilis
200 ml kolos,
30 ml espreso,
ledo kubeliai,
šlakelis vanilės skonio sirupo,
žaliosios citrinos griežinėlis,
šviežių čiobrelių šakelė.
Į stiklinę suberkite ledo kubelius, užpilkite kola. Tuomet supilkite paruoštą espresą ir vanilės skonio sirupą. Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliu ir čiobrelių šakele.
Tolimųjų Rytų skonis
200 ml pieno,
30 ml espreso,
ledo kubeliai,
1 šaukštas "Chai" arbatos mišinio.
Paruoškite espreso kavą. Supilkite pieną, espreso kavą į plaktuvą, suberkite ledukus ir "Chai" arbatos mišinį. Viską gerai išplakite, supilkite į stiklinę ir galite ragauti.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...