Šalti kavos gėrimai – vasaros pasirinkimas

  • Teksto dydis:

Vasarą būtina gerti daug vandens, tačiau ką daryti, kai norisi ne tik atsigaivinti, bet ir pakelti tonusą? "Norintiems gerti kavą ir įveikti vasaros karštį puikiai tiks šaltos kavos gėrimai", – rekomenduoja kavos ekspertas Aidas Janauskas.

Šaltos kavos gėrimai ruošiami kavos aparatu arba tiesiog užpylus maltą kavą karštu vandeniu. Taip paruošus kavą, greičiau atsiskleidžia jos aromatas ir skonis. Dėl to su ja paruošus šaltus gėrimus, galima mėgautis visomis skoninėmis kavos savybėmis.

"Norėdami karštu oru pasilepinti espreso kava, paskaninkite griežinėliu žaliosios citrinos. Kofeino kiekis gėrime nebus pakitęs, kartu užplūs maloni vėsa", – pataria ilgametis "Kavos draugo" darbuotojas.

Ieškant vasariškų ar egzotiškų skonių, galima derinti iš skirtingais poskoniais pasižyminčių pupelių paruoštas kavas su įvairiais sirupais ir limonadais, įberti šviežių uogų ar vaisių griežinėlių.

"Namie pagamintą šaltą kavą galima įsipilti į termosą, kuriame ji net ir po kelių valandų išliks šalta, nepraras skonio", – primena A.Janauskas.

Gaivusis espresas

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

1 skiltelė žaliosios citrinos.

Ledukus suberkite į stiklinę ir užpilkite paruoštu espreso puodeliu. Papuoškite žaliosios citrinos skiltele.

Miško uogų gurkšnis

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

150 ml miško uogų skonio limonado,

šlakelis persikų skonio sirupo,

greipfruto griežinėlis,

avietės.

Limonadą supilkite į stiklinę su ledukais. Supilkite paruoštą espresą ir persikų skonio sirupą. Ant viršaus užberkite aviečių, stiklinės kraštą papuoškite greipfruto griežinėliu.

Vasariškos nakties kokteilis

200 ml kolos,

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

šlakelis vanilės skonio sirupo,

žaliosios citrinos griežinėlis,

šviežių čiobrelių šakelė.

Į stiklinę suberkite ledo kubelius, užpilkite kola. Tuomet supilkite paruoštą espresą ir vanilės skonio sirupą. Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliu ir čiobrelių šakele.

Tolimųjų Rytų skonis

200 ml pieno,

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

1 šaukštas "Chai" arbatos mišinio.

Paruoškite espreso kavą. Supilkite pieną, espreso kavą į plaktuvą, suberkite ledukus ir "Chai" arbatos mišinį. Viską gerai išplakite, supilkite į stiklinę ir galite ragauti.


Šiame straipsnyje: kavašaltaespresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių