Savaitgalio pietums – gardūs lašišos kepsneliai ir aguoniniai pyragaičiai (receptai)

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti labai paprastai pagaminamus, purius pyragaičius su aguonomis, o Gian Luca siūlo pasigaminti ypatingus lašišos kepsnelius su pistacijų plutele ir cukinijų tyre.

Aguoniniai pyragai dažniausiai asocijuojasi su šventėmis. Tačiau jas tikrai verta naudoti ir savaitgalio kepiniams. „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus konditeris A. Gadžijevas siūlo išsikepti labai paprastai pagaminamus, purius pyragaičius su aguonomis. O prie jų idealiai tiks ir praturtins skonį sūrio kremas.

Šefas G. Luca siūlo pasigaminti ypatingus lašišos kepsnelius su pistacijų plutele ir cukinijų tyre. Pasigaminti visai nesudėtinga, tačiau valgydami pasijusite, kaip restorane.

Savaitgalio receptai „Gardu Gardu“ laidoje šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.

Lašišos kepsneliai su pistacijomis

Lašišos kepsneliams reikės:

• Lašišos kepsneliai

• 50 g pistacijų

• Druskos

• Pipirų

• 1 valg. š. aguonų

• 1 valg. š. džiūvėsėlių

• Rūkyto alyvuogių aliejus

Cukinijų tyrei:

• 1-2 nedidelių cukinijų

• 1 šalotinio svogūno

Maggi žolelių sultinio kubelio

• Kelių mėtos lapelių

• Alyvuogių aliejaus

Garnyrui:

• Smidrų

Pistacijas suberti į įkaitintą keptuvę ir skrudinti. Į kepimo pabaigą įberti nemažai pipirų ir žiupsnį druskos. Pistacijas susmulkinti iki trupinių. Į juos įberti 2-3 žiupsnelius aguonų ir šaukštą džiuvėsėlių. Lašišos kepsnelius dėti į skardą su kepimo popieriumi, ant jų dėti trupinius ir paspausti su delnu, kad susidarytų tvirtesnė plutelė. Apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi. Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. su garų funkcija.

0,5 l vandens užvirinti su sultinio kubeliu. Į įkaitintą prikaistuvį su alyvuogių aliejumi suberti smulkintą šalotinį svogūną. Jam apkepus sudėti smulkintą cukiniją. Kepti ilgai nereikia, tik kol paminkštės ir šiek tiek karamelizuosis. Įpilti 1-2 samčius sultinio ir palikti pasitroškinti apie 5 min. Baigus troškintis įdėti smulkintos mėtos lapelius. Sutrinti smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

Į likusį sultinį sudėti smidrus ir pavirti kelias minutes, kol taps minkšti.

Viduryje lėkštės pilti cukinijų tyrę, ant viršaus dėti lašišos kepsnelį ir šalia virtus smidrus.

Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu

Tešlai reikės:

• 150 g sviesto

• 2 kiaušinių

• 75 g cukraus

• Žiupsnelio druskos

• 100 g miltų

• 5 g kepimo miltelių

• 70 g aguonų

Kremui reikės:

• 200 g kreminio sūrio

• 200 g grietinėlės

• 100 g cukraus pudros

• Šlakelio vanilės ekstrakto

Sviestą ištirpinti ir kaitinti, kol įgaus rusvą spalvą ir pradės kvepėti riešutais. Paruošus palikti atvėsti.

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol susidarys standžios putos. Suberti miltus, kepimo miltelius, aguonas ir permaišyti.

Pravėsusį sviestą perkošti ir plakant po truputį supilti į tešlą. Plakti, kol sviestas pilnai pasiskirstys ir tešla taps vientisa.

Tešlą supilstyti į kepimo formeles ar žiedus. Jei formelės metalinės, prieš pilant ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.

Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius atvėsinti.

Kremui skirtus ingredientus išplakti ir konditerinio maišelio pagalba papuošti pyragaičius. Pagardinti šviežiomis uogomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių