Pereiti į pagrindinį turinį

Tunas su "Romanesko" padažu

2010-01-02 23:59
Šventėms: restorano "Esse" vadovė V.Nevoina šventiniam stalui siūlo pasigaminti tuno.
Šventėms: restorano "Esse" vadovė V.Nevoina šventiniam stalui siūlo pasigaminti tuno. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Pirmąjį gimtadienį Gedimino prospekte atšventusio gurmanų restorano "Esse" šeimininkai švenčių proga su "Vilniaus dienos" skaitytojais pasidalijo vienu iš savo mėgstamiausių receptų.

Restoranas "Esse" (Gedimino pr. 50) garsėja gurmaniškais patiekalais ir dideliu vynų pasirinkimu. Dabar, kai šeimininkams pavyko gauti norimų vynų ir šampanų iš Prancūzijos, jie juokauja, kad pagaliau čia yra viskas, ko tik gali prireikti. Lankytojai gali čia užsisakyti verslo pietus, ateiti romantiškos vakarienės arba užsisakyti restoraną asmeniniam ar verslo renginiui.

Tačiau šiuo laikotarpiu visus kitus reikalus į šalį nustumia šventinės nuotaikos – visi kolektyvo nariai galvoja, kaip maloniai nustebinti savo lankytojus, be to, kas tiktų jų pačių šeimos stalui.

Restorano "Esse" savininkė Veronika Nevoina prisipažino, kad vienas jos mėgstamiausių valgių – tunas, ir nors šio patiekalo restorano valgiaraštyje bent kol kas dar nėra, ant jos šeimos šventinio stalo jis būtinai bus. "Paprastai paruošiamas, lengvas, bet ir labai sotus", – patiekalo pranašumus vardijo V.Nevoina. Pamėginkite pasiruošti ir jūs.


Tuno filė su "Romanesko" padažu (2 žmonėms)


Reikės:

220 g tuno filė, 100 g keptų baravykų, 10 g salotinių sultenių, 30 g "Romanesko" padažo, laiškinių česnakų (papuošti), sezamo sėklų (pabarstyti ant tuno).

"Romanesko" padažui: 1 g aitriųjų paprikų, 15 g raudonųjų paprikų, 5 g sumuštinių duonos be plutelės, 1 pomidoro (išimti sėklas), 5 g raudonojo vyno acto, 3 g vištienos sultinio miltelių, 5 g migdolų, maltų juodųjų pipirų, druskos (pagal skonį).

Marinatui: 10 g sojų padažo, 5 g balzaminio acto, 3 g sezamų aliejaus, 2 g vištienos sultinio miltelių, 20 ml vandens.


Kaip pasigaminti:

Pirmiausia pasiruoškite padažą. Nuplikykite ir nulupkite pomidorą ir paprikas. Užvirkite sultinį, sudėkite paprikas, duoną, pomidorus, prieskonius ir viską užvirkite. Tuomet sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite.

Kubeliais supjaustykite baravykus, pakepinkite aliejuje, pagardinkite druska ir maltais pipirais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iš visų pusių apkepkite tuną. Ant lėkštės sudėkite iškeptus baravykus, supjaustytą tuną ir užpilkite padažu.

Prie šio gurmaniško patiekalo restorano šeimininkai rekomenduoja mėgautis itališku vynu "Rubini Pinot Grigio".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų