Virtos šernienos užkandis Pereiti į pagrindinį turinį

Virtos šernienos užkandis

2014-10-23 12:00 klaipeda.diena.lt inf.
Asociatyv. nuotr.
Asociatyv. nuotr. / Shutterstock nuotr.

Atvėsus orams ir mūsų organizmas nori labiau sušilti, o į dienos meniu siekiama įtraukti daugiau energijos suteikiančių patiekalų, pavyzdžiui mėsos.

Reikės

1–1,5 kg šerno kumpio arba nugarinės,

1–2 svogūnų,

petražolių,

saliero,

kadagio uogų,

pipirų,

lauro lapelių,

0,5–1 stiklinės vyno.

Paruošimo būdas

Šerniena (geriausia – šernės ar jauno šerno mėsa) nuplaunama, gerai išmirkoma vandenyje, pasūdoma su prieskoniais ar prieskoninėmis daržovėmis, sandariai uždengiama ir parą ar ilgiau palaikoma šaltoje patalpoje. Įsisūrėjusi mėsa surišama stipriu siūlu (jei buvo išimtas kaulas), kad išvirusią būtų geriau paslėgti. Pamarinuota mėsa dedama į puodą su prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis, įpilama vyno ir vandens tiek, kad vos  apsemtų. Išvirusi mėsa paslegiama. Atšalusi supjaustoma plonomis riekutėmis

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra