Atvėsus orams ir mūsų organizmas nori labiau sušilti, o į dienos meniu siekiama įtraukti daugiau energijos suteikiančių patiekalų, pavyzdžiui mėsos.
Reikės
1–1,5 kg šerno kumpio arba nugarinės,
1–2 svogūnų,
petražolių,
saliero,
kadagio uogų,
pipirų,
lauro lapelių,
0,5–1 stiklinės vyno.
Paruošimo būdas
Šerniena (geriausia – šernės ar jauno šerno mėsa) nuplaunama, gerai išmirkoma vandenyje, pasūdoma su prieskoniais ar prieskoninėmis daržovėmis, sandariai uždengiama ir parą ar ilgiau palaikoma šaltoje patalpoje. Įsisūrėjusi mėsa surišama stipriu siūlu (jei buvo išimtas kaulas), kad išvirusią būtų geriau paslėgti. Pamarinuota mėsa dedama į puodą su prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis, įpilama vyno ir vandens tiek, kad vos apsemtų. Išvirusi mėsa paslegiama. Atšalusi supjaustoma plonomis riekutėmis
Naujausi komentarai