Ypatingasis Dianos obuolių pyragas Pereiti į pagrindinį turinį

Ypatingasis Dianos obuolių pyragas

2013-04-25 15:12
Ypatingasis Dianos obuolių       pyragas
Ypatingasis Dianos obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.

Portalo skaitytoja Diana šiandien siūlo pasigaminti labai gardaus obuolių pyrago pagal jos originalų receptą.

Puode ištirpiname 200 gr. sviesto arba margarino kepiniams. Tuomet į puodą pilame 270 gr. cukraus ir 2 šaukštelius vanilinio cukraus. Kai viską išmaišome ir cukrus šiek tiek aptirpsta, nuimame nuo ugnies ir įmušame du kiaušinius. Vėl viską nuoširdžiai išmaišome. Tada pilame 360 gr. miltų ir nepilną šaukštelį kepimo miltelių (miltelius galima užgesimti lašelyje grietinės).

Masė lieka lipni ir poskystė. Ją pilame į skardelę išklotą kepimo popieriumi. Į šį gėrį susmaigstome iš anksto nuluptus ir supjaustytus obuolius (Jums gali prireikti 5-6 obuolių). Pašauname į įkaitintą orkaitę ir vidutinėje temperatūroje kepame apie 30 min. Kai pyragas baigia kepti, pasiruošiame grietinę (ne mažiau 30 proc. riebumo) su cukraus pudra (ją pasigaminu iš cukraus, kurį sumalu kavamale). Viską sumaišau šauštu ir dar įlašinu kelis lašus citrinos sulčių. Glaisto darausi pagal turimą grietinės kiekį, kad būtų skanu (nepagailėkite 200 gr. grietinės). Jį patarčiau tepti ne ant karšto tik iš orkaitės ištraukto pyrago, o ant kelias minutes pravėsusio. Anot Dianos, pyragą itin mėgsta vyrai. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra