101-erių senolė – tikra kovotoja: įveikė vėžį, ispaniškąjį gripą, o dabar ir COVID-19

  • Teksto dydis:

101-erių Niujorke gyvenanti Angelina Friedman per savo gyvenimą išgyveno dvi pandemijas – per ispaniškojo gripo protrūkį gimė, o šiais metais, pasaulį apėmus COVID-19 krizei, įveikė koronavirusą, skelbia portalas dailymail.co.uk.

A. Friedman motina mirė pagimdžiusi ją keleiviniame laive, plukdžiusiame imigrantus iš Italijos į Niujorką per antrąją Ispanijos gripo bangą 1918 metais.

A. Friedman šeima įvardija ją kaip „superžmogų“ už tai, kad senolės gyvenimas išties neįtikėtinas – ji įveikė ispaniškąjį gripą, persileidimus, vėžį, sepsį ir dabar jau antrąją jos pandemiją – COVID-19.

Būdama 101-erių metų, senolė pragyveno savo vyrą ir dešimt seserų. „Jos motina mirė gimdydama laive, o ja rūpinosi abi seserys, kurios taip pat buvo laive“, – pasakojo A. Friedman dukra Joanne Merola.

A. Friedman ištekėjo už Haroldo Friedmano ir jiedu susilaukė šeimos pagausėjimo. Tačiau abu susirgo vėžiu. „Ji ir mano tėtis tuo pačiu metu sirgo vėžiu. Ji išgyveno. Jis to nepadarė“, – sakė J. Merola.

Dabar A. Friedman yra paskutinė šeimoje iš išgyvenusių brolių ir seserų ir vis dar stiprėja. „Visi šeimos nariai gyveno bent iki 95 metų, išskyrus vieną dėdę. Mano mama išgyveno. Ji nėra žmogus. Ji turi viršžmogišką DNR“, – sakė J. Merola.

Dabar A. Friedman gyvena Šiaurės Vestčesterio atkuriamosios terapijos ir slaugos centre, prie Mohegano ežero, Niujorke.

Kovo 21 dieną ji buvo nuvežta į ligoninę atlikti nedidelės medicininės procedūros ir jai buvo diagnozuotas COVID-19. A. Friedman ten praleido savaitę prieš grįždama į izoliaciją globos namuose. J. Merola sakė, kad jos motina niekada neturėjo kvėpavimo takų uždegimo simptomų.

Senolės dukra teigė, kad ji nuo vasario mėnesio negalėjo aplankyti savo motinos, ir tvirtina, kad A. Friedman yra beveik kurčia, todėl jos neturi galimybės kalbėtis telefonu.

Slaugos namai balandžio 24 dieną pasidalijo A. Friedman nuotrauka ir teigė, kad senolė įveikė koronavirusą. „Jie man sako, kad jai sekasi puikiai. Jos nuotaika pakili tiek, kiek įmanoma. Ji ieško vilnos, kad galėtų užsiimti mezgimu“, – pasakojo senolės dukra. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl

kodėl portretas
tie seniai taip klaikiai rengiasi?

...

... portretas
Nesiskiepijusiems nuo gripo corona NEBAISI!

Maloni žinia.

Maloni žinia. portretas
Manau, kad ir Lietuvoje, gal ir ne taip įspūdingų, bet malonių įvykių yra, tik... pas mus žiniasklaida, kaip nuo proto nušokusi, kiša žinias ir dar su pasibaisėtinom antraštėm. Tipo, dvėskit greičiau, nes nieko gero.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių