Pietų Korėjos gyventojas koronavirusu galėjo užkrėsti 1,5 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjos valdžia būgštauja, kad koronavirusu infekuotas 29 metų pilietis, aktyviai lankęsis naktiniuose klubuose ir baruose populiariame Seulo pramogų rajone Itevone, galėjo užkrėsti iki 1,5 tūkstančio žmonių.

Kaip penktadienį pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, iki šiol patvirtinta 15 užsikrėtimo nuo šio žmogaus atvejų.

Pasak Pietų Korėjos pareigūnų, vyras, nuo kurio esą galėjo prasidėti infekcijos protrūkis, praėjusią savaitę per vieną naktį apsilankė bent jau penkiuose naktiniuose klubuose ir baruose, kur tuo metu buvo mažiausiai 1 510 žmonių. Komentuodamas šį atvejį, šalies sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Kim Gan Nipas pareiškė, jog labai tikėtina, kad atsiras daug naujų užsikrėtusiųjų.

Ligų kontrolės ir profilaktikos centro duomenimis, tarp 15-kos infekuotųjų – kariškis ir trys užsieniečiai.

Dėl šio įvykio valdžia rekomendavo visos šalies barų ir klubų savininkams nuo gegužės 8-osios vieną mėnesį nepriiminėti klientų. Be to, atitinkamos institucijos paragino piliečius, kurie lankėsi Itevono pramogų įstaigose, izoliuotis, kad virusas nebeplistų. Siekdami nustatyti tikslų potencialių infekuotųjų skaičių, pareigūnai ketina peržiūrėti stebėjimo kamerų įrašus ir patikrinti pinigų pervedimo duomenis.

Stabilizuojantis su koronavirusu susijusiai situacijai, Pietų Korėjoje galiojęs socialinio atsiribojimo režimas gegužės 6 d. buvo pakeistas švelnesniu režimu, kurį vyriausybė pavadino kasdieniu karantinu. Numatoma palaipsniui panaikinti draudimą organizuoti masinius renginius, taip pat atidaryti kultūros ir švietimo įstaigas. Tačiau piliečiai turės, kaip ir anksčiau, dėvėti apsaugines kaukes ir laikytis maždaug dviejų metrų atstumo judriose vietose.

Naujausiais duomenimis, Pietų Korėjoje per parą užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius padidėjo 12 ir pasiekė 10 822, 11 naujų atvejų – įvežtiniai. Iki šiol šalyje mirė 256 infekuotieji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
nerasoar nauseduke irgi pagavo? o gal tai VV ?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių