Pereiti į pagrindinį turinį

Ar tekėsi už manęs, Džiuljeta?

2009-06-04 23:59

Nūdienos Romeo pagaliau gali sumainyti žiedus su savo Džiuljetomis – Veronos mieste, esančiame Italijos šiaurėje, vestuvėms rengti buvo atidarytas tas pats balkonas, kuriame Williamo Shakespeare'o pjesės herojė ilgėjosi savo mylimojo.

Pabuvoti XIII a. name, priklausančiame Cappello šeimai, bet laikomame Kapulečių iš W.Shakespeare'o pjesės "Romeo ir Džiuljeta" namu, daug metų atvykdavo įsimylėjėliai iš viso pasaulio, kurie raižydavo jame savo meilės laiškus.

Dabar Veronos meras sudaro poroms galimybę eiti nelaimingų W.Shakespeare'o įsimylėjėlių pėdomis ir pamatyti "kas per šviesa lange plevena".

Pirmasis pasijusti taip, kaip Romeo, galėjo žinomas futbolininkas iš vietos komandos "Verona" Luca Ceccarellis.

"Aš labai jaudinuosi. Žinote, vedybos visada sukelia stiprius jausmus, o esant tokiai situacijai – itin stiprius", – sakė iš laimės švytintis L.Ceccarellis, prieš sumainydamas žiedus su savo Džiuljeta – Irene Lamforti. "Mes tikimės, kad tai atneš mums daug laimės", – pridūrė jis.

Tačiau toks malonumas – ne iš pigiausių. Mokestis už paprastas sutuoktuves Italijoje yra maždaug 45 eurai (157 litai). Ne europiečiams už jungtuves Veronoje teks pakloti beveik 900 eurų (3,1 tūkst. litų), o ES piliečiams, nepriregistruotiems Veronoje, tai atsieis maždaug 700 eurų (2,4 tūkst. litų). Už tokią kainą įsimylėjėliai galės tikėtis laimingos pabaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų