Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilių nuomos spąstai

2009-05-29 09:00

Kas penktas poilsiautojas, per atostogas nuomojantis automobilį, rizikuoja patirti avariją dėl techninių priežasčių. Tokią išvadą padarė Vokietijos automobilininkų klubo ADAC ekspertai, artėjant atostogų įkarščiui, patikrinę tarp poilsiautojų populiariausiose šalyse dirbančių automobilių nuomos bendrovių paslaugas. Neprisistatę, kas jie tokie yra, ekspertai išsinuomojo 60 įmonių automobilius ir nuodugniai patikrino jų techninius parametrus, įvertino aptarnavimą.

ADAC ekspertams užkliuvo nepatenkinami važiuoklės, vairo ir stabdžių parametrai. Iš dalies blogus nuomos bendrovių įvertinimus lėmė ir aptarnaujančiojo personalo požiūris į įklientus bei darbą. Kita problema – iš 60 tikrintų paslaugų teikėjų 24 negalėjo pasiūlyti kėdučių vaikams.

Tikrinimai atlikti Italijoje, Graikijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Kroatijoje, Turkijoje ir Maltoje. 12 išsinuomotų automobilių buvo tiesiog nebetinkami važiuoti, tarp jų – 5 iš 7 išsinuomotų džipų. Likę automobiliai buvo techniškai tvarkingesni, tačiau tik 2 iš 60 bendrovių gavo įvertinimą "labai gerai", 32 – "gerai".

Testo lyderis – nuomos kampanija "Kos" Graikijoje, iš kurios išsinuomotas "Chevrolet Matiz" buvo nepriekaištingos būklės, kaip ir aptarnavimas. Sąrašo gale atsidūrė "Europcar" filialas Santorino saloje: aptarnavimo lygis buvo toks pat žemas, kaip ir išsinuomota apgailėtinos būklės "Nissan Micra". Pastarojo automobilio priekinės ašies ratų diskai buvo labai deformuoti, be to, buvo smarkiai pažeista viena padanga.

Kiti dažni trūkumai – nebuvo užpakalinių sėdynių saugos diržų, oro pagalvės ties keleivio sėdyne, vaistinėlės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų