Vasaros receptas
didelis klasikinis batonas (gali būti nešviežias),
250 g sviesto,
150 g ožkų sūrio,
po ryšelį petražolių, baziliko, čiobrelio, mairūno,
5 česnako skiltelės,
100 g graikiškų riešutų.
Duonos kepalą supjaustyti riekelėmis, tačiau kiekvienos riekelės nenupjauti iki galo – turėtų išeiti savotiška duonos vėduoklė. Česnako skilteles išspausti, prieskonines žoleles – smulkiai sukapoti. Ožkų sūrį gerai išsukti su sviestu, prieskoninėmis žolelėmis ir česnaku. Šiuo mišiniu ištepti kiekvieną duonos riekelę iš abiejų pusių. Tuomet kepalą vėl suspausti, jį aptepti mišinio likučiais, suvynioti į foliją ir kepti iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
Naujausi komentarai