Česnakų duona Pereiti į pagrindinį turinį

Česnakų duona

2009-07-27 23:59 klaipeda.diena.lt inf.
Česnakų duona
Česnakų duona / Nežinomas

Vasaros receptas

didelis klasikinis batonas (gali būti nešviežias),

250 g sviesto,

150 g ožkų sūrio,

po ryšelį petražolių, baziliko, čiobrelio, mairūno,

5 česnako skiltelės,

100 g graikiškų riešutų.

Duonos kepalą supjaustyti riekelėmis, tačiau kiekvienos riekelės nenupjauti iki galo – turėtų išeiti savotiška duonos vėduoklė. Česnako skilteles išspausti, prieskonines žoleles – smulkiai sukapoti. Ožkų sūrį gerai išsukti su sviestu, prieskoninėmis žolelėmis ir česnaku. Šiuo mišiniu ištepti kiekvieną duonos riekelę iš abiejų pusių. Tuomet kepalą vėl suspausti, jį aptepti mišinio likučiais, suvynioti į foliją ir kepti iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra