Pereiti į pagrindinį turinį

Dainuojamoji poezija – neįprastai

2009-03-21 09:00
Dainuojamoji poezija – neįprastai
Dainuojamoji poezija – neįprastai / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Neįprastą dainuojamosios poezijos vakarą ne kamerinėje erdvėje, o Klaipėdos koncertų salėje sekmadienį 19 val. surengs klaipėdietis bardas Linas Švirinas. Šiuosyk jam talkins dar trys muzikantai.

Koncertas pratęs "Akustinių spalvų" ciklą, kurį Linas pradėjo 1992-aisiais dar gyvendamas Marijampolėje. Pastaruosius devynerius metus jį tęsia uostamiestyje, kuriame įkūrė studiją "Grock", moko muzikos vaikus, kuria naujas dainas, repetuoja ir koncertuoja pats bei su draugais. Po šios studijos stogu buriasi jaunimo grupės ir bardai, generuojamos "Grock" festivalio idėjos. Šiemet birželį Klaipėdoje jis vyks jau šeštąsyk.

"Akustinių spalvų" pavadinime, anot bardo, užkoduota jo patirtis, mokslai, estetinės pažiūros. "Tai yra gyva muzika. Norisi, kad ji būtų kuo spalvingesnė ne tik tembrais, bet ir emociškai, kad užmegztų artimus santykius su klausytoju", – sakė L.Švirinas.

Pirmąsyk scenoje jis pasirodė prieš 26 metus Palangoje. Ten, kur dabar "Ramybės" kultūros centras. Šiuo metu bardo repertuare – maždaug 20 dainų. Rytojaus koncerte skambės gal 12 – naujų ir sukurtų prieš du dešimtmečius. Pagal Salomėjos Nėries, Pauliaus Širvio, Jono Jakšto, Petro Panavo, Dalios Teišerskytės eiles, kitoms dainoms muziką ir tekstus jis parašė pats. "Gal tai nebus tradicinė dainuojamoji poezija, bet iš pavadinimų atpažįstama, – intrigavo bardas prieš koncertą. – Skambės naujai, nes dainas atliksime keturiese, jas aranžavome specialiai net šešiems instrumentams. Nežinau, kaip patiks publikai, bet man toks dainų atlikimas viršijo visus lūkesčius. Kai kurios sukurtos prieš dešimtmetį ir seniau, o aš išgyvenu pirmo karto įspūdį. Ar tai bus bardiška, nemanau, kad svarbu. Jausmams gi jokio skirtumo, – kad tik šarmo būtų".

Šiam "Akustinių spalvų" koncertui pirmąkart susibūrė keturi, pasak Lino, "artimo muzikinio skonio" muzikantai. Tai saksofonininkas Laimonas Urbikas, bosine gitara grojantis Paulius Stonkus, būgnininkas Viktoras Rubežas bei vokalistas, klavišininkas ir gitaristas L.Švirinas. Viktoras ir Paulius dažniausiai matomi kaip grupės "Arogantics" nariai, be to, Paulius dažnai groja "Kurpiuose" su meistrais. Laimonas – Klaipėdos universiteto auklėtinis, dalyvauja daugelyje muzikinių projektų, muzikuoja ne vienoje žinomoje grupėje.

Su šiuo projektu ketveriukė jau pakviesta į Vilniaus mokytojų namų Dainuojamosios poezijos svetainę, kurioje muzikuos balandžio pradžioje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų