Pereiti į pagrindinį turinį

Deficitas – kandidatai į krikštatėvius

2009-01-24 09:00
DMN inf.

Tarpukario Kauno kronika

Sunki finansinė padėtis vėjais leido miesto užeigų pelnus, jų savininkus vertė uždaryti restoranus, o sukčiautojai, apsimetę elektros skaitiklių tikrintojais, traukte traukė į miestiečių butus. Įdomesnius šios sausio savaitės tarpukario metų faktus iš dienraščių parinko istorikas Jonas Palys. Kalba netaisyta. Beje, turinčiuosius nuotraukų, kuriose įamžintos istorinės Kauno gyvenimo akimirkos, J.Palys kviečia susisiekti telefonu 8 628 44630.

DIENOS NAUJIENOS

1932 I 22

Užsidaro restoranai. Paskutiniu laiku užsidarė keletas senamiesčio restoranų, šiomis dienomis rengiasi užsidaryti du iš Laisvės alėjos restoranų.

1933 I 25

Sausio 24 d. anksti rytą vienas taksi, važiuodamas Žemaičių gatve žemyn, ties Kauko gatvės laiptais staiga pasukė dešinėn ir nuvirto į Gedimino gatvę. Taksi sudaužytas, o šoferis nuvežtas į ligoninę. Stiklai sunkiai sužalojo veidą.

A.Fredoje, Birutės g-vėj, neturtingas gyventojas – elgeta norėdamas pakrikštyti savo naujagimį, negauna krikštui tėvų, todėl turi auginti be krikšto.

LIETUVOS AIDAS

1939 I 25

Arklys apdaužė autobusą. Vakar rytą Kauno apylinkėse dėl vienaarklio vežimo kaltės įvyko susisiekimo nelaimė. Apie 8 val. 20 min. važiuojąs į Kauno provincijos autobusas susitiko nekeno nevaldomą vežimą. Prie jo privažiavus autobusui, arkliys stojo piestu ir su pasagomis ir iena smarkiai apdaužė kai kurias metalines dalis. Nuostolių padaryta apie 400 litų. Netrukus buvo nustatyta, kad vežimas priklausė Lapių valsčiaus Varlaukių kaimo ūkininkui Jonui Šimoniui.

LIETUVA

1923 I 23

Neprašyti elektros skaitliukų tikrintojai. Paskutiniu laiku Kaune atsirado tokių tipų, kurie neturi jokių įgaliojimų, o vaikšto po butus neva elektros skaitliukų tikrinti. Elektros stotis praneša, kad jos įgalioti tikrintojai turi pažymėjimus su antspaudu ir fotografija, todėl gyventojai, nepažįstamiems asmenims atėjus, prašomi reikalauti liudijimo, ir jei tokio neturėtų, tuojau pranešti elektros stočiai arba tiesiog policijai.

Nuimamas Jonavos tiltas. Be geležinkelio ir plento tiltų Jonavoje per Nerį kasmet pavasariais pastatomas dar ir medinis tiltas. Juo vyksta gana didelis judėjimas. Užšalus upei, tilto nuėmimas buvo suvėlintas. Dabar medinis tiltas per Nerį skubiai pradėtas ardyti.

Įšalę baidokai jau išgelbėti. Įšalę baidokai Nemune nuo Lampėdžių iki santakos traukė keliasdešimt darbininkų. Kadangi upėje pradėjo judėti ledai, tai, atsiradus pavojui, baidokus į Kauno uostą traukti nebuvo įmanoma. Jie, prakirtus ledą, įtraukti ties Vilijampole į gana saugią vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų