Devynerių metų belgų vunderkindas metė universitetą

Devynerių metų belgų berniukas, kuris turėjo baigti elektros inžinerijos studijas, metė savo universitetą Nyderlanduose kilus ginčui, kada studijos turi baigtis, antradienį paskelbė jo tėvas.

Laurent'as Simonsas (Loranas Simonsas) visame pasaulyje išgarsėjo paaiškėjus, kad jis gruodžio mėnesį turi įgyti savo laipsnį Eindhoveno technikos universitete ir tapti vienu jauniausių aukštąją mokyklą baigusių žmonių pasaulyje.

Tačiau jo tėvas Alexander'as (Aleksandras) naujienų agentūrai AFP sakė, kad Laurent'as metė studijas, nes universitetas norėjo jo studijų pabaigą atidėti iki kitų metų. Pasak tėvo, sūnus dabar turi naujų planų.

„Šiandien jis jau gavo du pasiūlymus“ iš užsienio universitetų, sakė A. Simonsas ir pridūrė: „Mūsų laukia geri laikai.“

Universiteto pareiškime sakoma, kad jis pasiūlė grafiką, pagal kurį L. Simonsas studijas būtų baigęs 2020 metų viduryje, ir kad tai bet kuriuo atveju būtų buvęs „labai greitas tvarkaraštis“.

„Jo tėvai nusprendė nesutikti su šiuo planu ir nutraukti jo studijas čia. Mes dėl to apgailestaujame“, – sakoma pareiškime.

„Jo tėvas ne kartą sakė norintis, kad jo sūnus laipsnį įgytų būdamas devynerių“, o tai būtų reiškę, kad Laurent'ui reikia trejų metų kursą išeiti per vos dešimt mėnesių, nurodė universitetas.

„Laurent'as yra be precedento talentingas berniukas, kurio darbo metodai – išskirtiniai. Vis dėlto universitetas nemano, kad ši (studijų) pabaigos data buvo įmanoma turint omenyje tai, kiek egzaminų Laurent'ui reikėjo išlaikyti iki savo 10-ojo gimtadienio gruodžio 26-ąją“, – sakoma pareiškime.

L. Simonsą, kurio tėvas yra belgas, o motina – olandė, ankstyvoje vaikystėje augino seneliai Belgijos pajūrio kurorte Ostendėje.

Ketverių pradėjęs lankyti mokyklą, jis per pusantrų metų baigė pradinę mokyklą. Per penkerius metus jis baigė pradinę, vidurinę ir – beveik – universitetą.

Lapkričio mėnesį Laurent'as naujienų agentūrai AFP sakė norintis kada nors „gaminti dirbtinius organus gyvenimui pratęsti“ ir pridūrė, kad tarp jo pomėgių taip pat yra televizija bei auginamas šuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nelaimingas vaikas

Tai jo

Tai jo portretas
Tai gal jis kačiukas, kad taip greit gyvena???

Na

Na  portretas
Kiek parasyta apie berniuka tai tik tevu norai ir siekiai, keliu metu nori kad baigtu studijas ir kai neatitiko tevu lukesciu grafikas, nusprende uz berniuka kad netinka iseina is studiju. Ahujelni tevai! Gal berniukui px ar veliau baigs ar anksciau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių