Rudens receptas
3 kiaušiniai,
150 g miltų,
1/8 l pieno,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas sviesto,
3 šaukštai razinų,
1 šaukštas miltelinio cukraus,
druskos.
Iš kiaušinių trynių, druskos, cukraus, pieno ir miltų sumaišyti tešlą. Į ją sukrėsti iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti į keptuvę maždaug per piršto storį. Pakepus 2–3 min. apibarstyti razinomis, dviem šakutėmis suplėšyti į nedidelius gabaliukus, juos apversti ir apkepti iš kitos pusės. Galiausiai apibarstyti milteliniu cukrumi.
Vieną garsiausių (nors ir labai paprastą) austrišką desertą, vadinamą Kaiserschmarrn, galima patiekti su įvairiais priedais – kompotu ar su mėgstama uogiene atskirame dubenėlyje.
Naujausi komentarai