Pereiti į pagrindinį turinį

Kokteilis

2013-07-02 05:00

Ir Česka kartais atostogauja

Kaip jau pats apsiskelbė, „Kokteilio“ plakėjas, geriausias futbolo komandos Plikių „Sakuonos – Klarksono“ (vieną kartą laimėjusios netgi prieš Vilniaus „Žalgirį“!) treneris, garsiausias visų laikų žurnalistas Česka buvo priverstas išeiti pailsėti. Jo darboholizmas tapo nepakenčiamas – šis vyrukas atostogų prikaupė daugiau nei visi kiti redakcijos darbuotojai kartu sudėjus. Namuose verkia seniai tėvo nematę vaikai, pro langą akis baigia pražiūrėti žmona, o ir ūkis apleistas. Pats Česka mano, kad viskam pataisyti pakaks dviejų svaičių, per kurias jis dar rengiasi aplankyti gimines Papua Naujojoje Gvinėjoje, po to užsukti į Taitį – paguosti futbolininkų.

Ar žinojote?

Mokslininkų tyrimai rodo, kad „darboholizmas“ pakerta ne konkrečią žmonių kategoriją. Nuo šios ligos kenčia vyrai ir moterys, vadybininkai ir laisvųjų profesijų atstovai, darbininkai ir tarnautojai, netgi namų šeimininkės ir pensininkai.

Psichoterapeuto žodis

Psichoanalitikas psichoterapeutas Olegas Lapinas įsitikinęs, kad būtinybė atostogauti yra nenormalaus mūsų darbo ritmo pasekmė. Jis pastebėjo, kad gamtoje nė vienas gyvis neatostogauja. Jiems atostogas atstoja miegas ir snūduriavimo būsenos, į kurias gyvūnai panyra kas keletą valandų. Katės ir šunys snaudžia iki 13 valandų per parą. Specialistas neabejoja, kad ir mūsų protėviai darė taip pat, o atostogas žmonija žino vos porą šimtų metų. Pasak psichoterapeuto, daugumos žmonių gyvenimo ritmas, kai miegama po 4–6 valandas per parą, primena arklio.

„Kokteilio“ pozicija

Jei esi darbštus kaip bitė, stiprus kaip meška, dirbi kaip arklys, namo pareini pavargęs kaip šuo – tau reikia veterinaro, nes esi asilas!

Linksmieji tirščiai

Mokytoja vaikučių klausia, kaip jie praleido atostogas.

– Mano mama prostitutė, tai už jos uždirbtus pinigus skridome į Havajus, – sako Onutė.

– O mano tėtis policininkas, tai važiavom į Graikiją, – giriasi Jonukas.

– Mano tėvas „fūristas“. Per visokias prostitutes ir policininkus pinigus prašvaistė, todėl turėjome sėdėti namuose, – nelinksmai atostogas nupasakojo Petriukas.

Českos sekretorė (397 721; jei neatsiliepsiu, lakuojuosi nagus. Skambinkite kitą dieną)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų