Per Naujuosius – kerintys fejerverkai

Pajūrio miestai žada nustebinti įspūdingais šventiniais fejerverkais. Kvapą gniaužiantiems sproginėjančių spalvų reginiams žadama išleisti ne mažiau lėšų nei pernai.

Poškės 10 minučių

Naujųjų naktį Klaipėdoje šventinis fejerverkas tradiciškai bus iššaudomas nuo piliavietės.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, tai geriausiai matoma miesto vieta, ir fejerverkus puikiai matys tiek sugužėję į Teatro aikštę, tiek stovintys ant tiltų per Danę klaipėdiečiai.

Besikeičiančių spalvų reginys truks apie 10 minučių. Šiemet uostamiesčio savivaldybė pirotechnikai skyrė tiek pat lėšų, kaip ir pernai.

„Klaipėdiečiai Naujuosius paprastai sutinka namuose. Tačiau daugybė jų prieš vidurnaktį susirenka Teatro aikštėje pasižiūrėti fejerverkų. Koncertų neorganizuojame. Viską lemia į kaštai“, – tvirtino G.Giedraitytė.

Saliutai su muzika

Palanga šiemet fejerverkams planuoja išleisti 5 tūkst. litų daugiau nei pernai. Tradiciškai vidurnaktį jie bus šaudomi nuo kurorto simbolio – tilto į jūrą. Spalvingi sprogimai ore bus suderinti su muzika.

„Pernai per Naujųjų sutiktuves buvo šaudomi tik fejerverkai. Tačiau per sezono atidarymą atlikome eksperimentą. Skambėjo muzika, kuri buvo suderinta su pirotechnikos sprogimais. Tai visiems labai patiko. Tad nusprendėme ir per Naujųjų metų sutiktuves tai atkartoti“, – pasakojo Palangos kultūros centro direktorius Nerijus Stasiulis.

Numatoma, jog fejerverkai nuo tilto taip pat truks apie 10 minučių. Pasak N.Stasiulio, laikas nėra svarbiausias rodiklis. Susirinkusieji laukia įspūdžių.

„Su pauzėmis fejerverkus galima ištęsti ir pusvalandį, bet žmonėms jie gali nepalikti didesnio įspūdžio. Dabar tampa įprasta, kad ilgesnių kaip 15 minučių fejerverkų niekas nerengia. Ilgesnius atsibosta žiūrėti“, – aiškino direktorius.

Danguje atsiras piešinių

Patarusiais metais į pajūrį atvykę poilsiautojai atsiveža ir savo pirotechnikos. N.Stasiulis tvirtino, jog jos sproginėjimai tikrai neužgožia miesto fejerverkų. Pastarieji yra kitokie – tamsiame danguje išpiešia įvairius piešinius.

„Poilsiautojai atsiveža dėžę petardų, pašaudo po sau po nosimi, ir viskas. Visą laiką taip yra. Gal keliomis minutėmis net pavėlinsime miesto fejerverką. Norime, kad žmonės pašaudytų patys ir galėtų pasigrožėti pagrindiniu fejerverku“, – prognozavo N.Stasiulis.

Mažiausiai pinigų pirotechnikai skyrė Neringos savivaldybė. Fejerverkai bus šaudomi nuo molo. Čia pasitinkant Naujuosius metus skambės grupės „El Fuego“ daina.


Šventiniams fejerverkams skirta litų

Klaipėda

2007 m. – 15 tūkst.;

2008 m. – 15 tūkst.

Palanga

2007 m. – 25 tūkst.,

2008 m. – 30 tūkst.

Neringa

2007 m. – 10 tūkst.,

2008 m. – 7 tūkst.


Šiame straipsnyje: naujieji 2009kalėdos 2008

NAUJAUSI KOMENTARAI

viktora

viktora portretas
Koks muzikos kurinio pavadinimas kuris skambejo palangoje fejerverku pradzioje? Reginys buvo neblogas, bet pauzes per dideles ie ju per daug.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių