Neįprasta operacija: Indijoje gydytojai vyrui pašalino didžiulį 7,4 kg inkstą

Indijoje chirurgai vienam vyrui, sergančiam gyvybei pavojinga genetine liga, išpjovė didžiulį 7,4 kg inkstą, pirmadienį pranešė vienas iš gydytojų.

Tai vienas didžiausių žmogaus inkstų, kada nors pašalintų per operacijas.

„Tai buvo didžiulis gumbas, kuris užėmė pusę jo pilvo. Žinojome, kad tai didelis inkstas, bet niekada nemanėme, kad jis bus toks sunkus“, – naujienų agentūrai AFP sakė chirurgų komandos narys Sachinas Kathuria (Sačinas Kathurija).

56 metų pacientui, sergančiam autosomine dominantine policistine inkstų liga, dvi valandas trukusi operacija praėjusį mėnesį buvo atlikta Sero Gangos Ramo ligoninėje Delyje.

Normalus inkstas sveria maždaug 120-150 g ir yra 12 cm ilgio.

Pasak S. Kathurios, išoperuotas inkstas buvo beveik 45 cm ilgio.

Guinnesso (Gineso) rekordų knygoje sakoma, kad didžiausias žmogui per operaciją pašalintas inkstas svėrė 4,25 kilogramo. Ta operacija buvo atlikta Dubajuje 2017 metais.

Tačiau Sero Gangos Ramo ligoninės gydytojai sakė radę medicininių įrašų apie vienam pacientui išoperuotą 9 kg inkstą.

Minėta liga nulemia skysčio pilnų cistų augimą inkstuose. Gydytojai operuoti pacientą, kurio vardas neskelbiamas, rekomendavo aptikę vidinį kraujavimą ir plintančias infekcijas.

Pasak S. Kathurios, paciento būklė dabar gera, laukia inksto persodinimo; kol kas inksto netektį kompensuoja dializės procedūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

isoperavus ,,inksta,,,

isoperavus ,,inksta,,, portretas
pamate kad ispjove kepenis.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių