Pereiti į pagrindinį turinį

Neįtikėtina: aštuonkojis paspruko iš akvariumo

2016-04-14 10:15
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Regbio kamuolio dydžio aštuonkojis įžūliai, siauru vamzdžiu paspruko iš Naujosios Zelandijos Nacionalinio akvariumo ir grįžo į vandenyną, rašoma pranešimuose, kuriuose šis gyvūnas vadinamas „dideliu pabėgimo meistru“.

Aštuonkojis Inky (Inkis), kuris Neipyro akvariumui buvo perduotas prieš dvejus metus, išgelbėtas iš vėžiagyvių spąstų, į laisvę ištrūko prasispraudęs pro mažą savo aptvaro tarpelį, nučiuožęs šlapiomis grindimis ir pralindęs pro 150 mm diametro vamzdį, antradienį pranešė „Fairfax New Zealand“.

„Aštuonkojai tikrai yra protingi gyvūnai, labai smalsūs ir linkę tyrinėti, kai tik pasitaiko proga, – trečiadienį „Newshub“ sakė akvariumo vadovas Robas Yarrellas (Robas Jarelas). – Mažo plyšio pakako, kad jis ištrūktų, ir mes pastebėjome šlapią šliūžę iki vieno iš mūsų kanalizacijos vamzdžių“.

Pranešimuose nesakoma, kada Inky įvykdė pabėgimą, kuris, kaip teigiama, yra pirmas per visą akvariumo istoriją.

„Jie yra dideli pabėgimo meistrai“, – sakė R.Yarrellas dienraščiui „The New Zealand Herald“. Pasak jo, darbuotojai atidžiai stebės tame aptvare likusius aštuonkojus.

Nors Inky yra regbio kamuolio dydžio, jis galėjo smarkiai išsitempti, suplonėti ir prasisprausti pro mažytes angas, sakė R.Yarrellas.

„Jei tik pralenda jo burna. Jų kūnai minkšti, bet jie turi snapą, kaip papūgos“, – sakė jis „Fairfax New Zealand“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų