Po kurortą – su vėjeliu

Nors vasaros pradžia Palangai šykšti poilsiautojų, ekologiškų transporto priemonių nuomos punktai tikisi išsilaikyti. Svečiams siūlomos ir smagios ekskursijos, ir nuolatiniai reisai po pajūrį.

Kursuoja kas valandą

Elektromobilius, elektrorolerius, "Easy - glider" ir kitas oro neteršiančias transporto priemones nuomojanti įmonė "Kurortų pramogos" sezoną pradėjo jau balandžio pabaigoje. "Iš pradžių darbavęsi tik savaitgaliais dabar pasivažinėti siūlome kasdien", – sakė įmonės savininkas Dainius Drungilas.

Pagrindinis maršrutas, kurį siūloma išmėginti vasarotojams, apima centrinę Palangos dalį: driekiasi Meilės alėja, S.Dariaus ir S.Girėno, Vytauto ir Žvejų gatvėmis. Toks pasivažinėjimas kainuoja 5 litus. Apie 15 vietų elektromobilis nuo Jūratės ir Kastyčio skvero kursuoja kas valandą nuo 11 iki 23 val.

Elektromobiliu patogu nusigauti iš vienos miesto pusės į kitą, tačiau daugelis poilsiautojų šią kelionę renkasi ne dėl praktiškų sumetimų, o tiesiog norėdami smagios pramogos.

Naudoja išradingai

D.Drungilas neslėpė, kad ekologiška transporto priemonė kol kas neretai rieda pustuštė, tačiau verslininkas stengiasi nenukabinti nosies. "Visos elektra varomos transporto priemonės reikalauja didelių eksploatacinių resursų, o laikas dabar nelengvas. Visgi yra padarytas nemažas įdirbis ir nesinori visko mesti", – kalbėjo jau trečią sezoną ekologiškai raginantis ilsėtis palangiškis.

Elektromobilį verslininkas stengiasi išnaudoti kaip beišmanydamas – siūlo jį vestuvininkams, išleistuves švenčiantiems dvyliktokams, teminių renginių organizatoriams.

Patikrinti, ar šios paslaugos pasiteisintų Neringoje, verslininkas dar nesiryžo. "Manau, sezoniškumas ten dar ryškesnis. Be to, Palangoje apskritai yra geresnės sąlygos važinėti elektromobiliais", – samprotavo D.Drungilas.

Neįgaliesiems – dėmesys

Pusvalandį "panardyti" tarp žmonių elektroroleriu arba pasivažinėti "Easy - glider" kurorte kainuoja apie 20 litų. Pastarosios transporto priemonės labiausiai vilioja vietoje nenustygstantį jaunimą.

Kaip ir praėjusiais metais, dėmesio sulaukė papramogauti pajūryje svajojantys neįgalieji. "Kurortų pramogos" ir Palangos savivaldybė drauge vykdo projektą, kuris suteikia galimybę negalią turintiems žmonėms nemokamai pasivažinėti velomobiliais arba dviračiais. Tokie klientai aptarnaujami Jūratės gatvėje įsikūrusiame nuomos punkte kasdien nuo 11 iki 15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Toks traukinukas galėtų pačiu paplūdimiu kursuot, bet kaip jam ten kelią pralaisvint?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių