Pramogos ant vandens – populiarios

Rekonstruota jūros tilto prieplauka kviečia pasigrožėti Baltija nuo pramoginių laivų denio. Nors tokia atrakcija pradėta siūlyti vos daugiau nei prieš savaitę, besidominčiųjų nestinga.

Kurorto savivaldybė jūros tilto prieplauką penkeriems metams yra išnuomojusi Palangos vandens motociklų klubui, kuris ir ėmėsi tvarkyti nykiai atrodžiusį, rūdžių paveiktą statinį. Konstrukcijos buvo sutvirtintos ir apkaltos drėgmei atsparaus bukmedžio lentelėmis, įrengti laipteliai.

Kad šioje vietoje galėtų švartuotis laivai, teko paplušėti ir narams – ant dugno riogsojusį didelį akmenį jie turėjo nutempti po tiltu.

Prieplaukoje vasarotojus kol kas vilioja du pramoginiai laiveliai. Greitaeigis kateris „Islandija“ žmonėms siūlo pasiplaukioti ne tik ties Palanga, bet ir nulėkti iki Šventosios arba Klaipėdos. Laivelyje telpa 11 keleivių. Pasiplaukiojimas, kuris trunka apie 25 min., kainuoja 200 litų. „Islandija“ jau spėjo atlikti apie 100 reisų.

Apie 40 žmonių talpinantis pramoginis laivas „Giruliai“ suka ratus jūroje ties Palanga. Priklausomai nuo oro sąlygų per dieną išplaukiama į 6–10 reisų. Pramoga vienam žmogui kainuoja apie 20 litų.

Rekonstruotoje prieplaukoje jau kelis kartus švartavosi privačios kurorto svečių jachtos. Kol kas ši paslauga Palangoje nieko nekainuoja.


Šiame straipsnyje: atostogos 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Reikalinga gera reklama!
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių