Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzų žavesio paslaptis

2009-05-06 09:00

Pateisindami savo, kaip neskubėti mėgstančių gurmanų, reputaciją, prancūzai miegui ir valgiui skiria daugiau laiko nei visų kitų turtingų pasaulio valstybių gyventojai. Naujausias tyrimas atskleidė, kad vienas prancūzas vidutiniškai miega beveik devynias valandas kas naktį – daugiau nei valanda ilgiau už vidutinį japoną ir korėjietį, kurie miega mažiausiai.

Tyrimas buvo atliekamas 18-oje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos narių.

Nors ispanai turi savo siestos tradiciją, jie šiame sąraše yra tik treti po amerikiečių, kurie miega kiek daugiau nei 8,5 val.

Vis daugiau prancūzų šiais laikais užkanda greitojo maitinimo restoranuose ar prie savo darbo stalo pasitenkina sumuštiniu, valgyti per dieną jie vis dar skiria daugiau kaip 2 val. Tai reiškia, kad jie valgo dvigubai ilgiau nei vidutinis meksikietis, kuris pavalgyti per dieną skiria tik kiek daugiau nei valandą.

Japonai, trumpinantys savo miegą ir varginami ilgų kelionių į darbą bei ilgų darbo valandų, vis tiek sugeba valgyti skirti beveik po 2 val. per dieną. Šiuo požiūriu jie yra trečioje vietoje po Naujosios Zelandijos gyventojų.

Tą trumpą laiką, kuris lieka jų laisvalaikiui, japonai mėgsta leisti žiūrėdami televiziją ar klausydamiesi radijo. Tai Japonijoje užima 47 proc. laisvalaikio.

Turkai, kita vertus, daugiau kaip trečdalį savo laisvalaikio praleidžia linksmindami draugus.

Tyrimas tam tikrose valstybėse atskleidė stulbinamų skirtumų dėl darbui ir laisvalaikiui skiriamo laiko.

"Italijos vyrai turi beveik 80 min. per dieną daugiau laisvalaikio nei moterys. Didelė papildomo Italijos moterų darbo dalis, matyt, yra praleidžiama tvarkant namus", – sakoma organizacijos pranešime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų