Pereiti į pagrindinį turinį

Senamiesčio klube – švietimo centras

2009-01-20 09:00
Senamiesčio klube – švietimo centras
Senamiesčio klube – švietimo centras / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Suartėjimas: prieš paskaitą – jaukūs klubo bičiulių pašnekesiai.

Peržengę Vilniaus gatvėje įsikūrusio "Senamiesčio klubo" slenkstį pasijutome lyg namuose – nuotraukomis ir paveikslais puoštos sienos, jaukūs minkštasuoliai, virdulio šnypštimas ir ore sklandantis užkandžių kvapas.

"Gal balto vyno taurę ar karštos kavos puodelį?" – maloniai šypsodamasi sušilti siūlė žavi juodaplaukė.

Laikrodžiui rodant kelias minutes po 18 val., klubo duris viena po kitos ėmė varstyti pasipuošusios moterys ir nė per nago juodymą joms nenusileidžiantys vyrai. Sprendžiant iš šnabždesių, susirinkusieji nekantriai laukė paskaitos apie architektūros ir interjero dizaino istorijos kryptis.

"Ir tai – ne viskas. Padedami lektorių, jūs galėsite keliauti po skirtingus istorinius laikotarpius, atskirti tikrą meno kūrinį nuo kičo arba tiesiog smagiai pašokti skambant Lotynų Amerikos muzikos garsams, – kalbėjo klubo įkūrėjas, verslininkas Edmundas Kolevaitis. – Sutikite, vietų, kur žmogus galėtų kultūringai praleisti laiką, šiandien sunku rasti net su žiburiu. Štai ėmėme ir parengėme kultūrinį kompleksą."

E.Kolevaičio teigimu, "Senamiesčio klube" laukiami visi norintieji, įgiję vienokių ar kitokių įgūdžių, bet suvokiantys, kad turimo žinių bagažo jiems nepakanka.

Savo tinklalapyje "Senamiesčio klubas" teigia esąs nauja erdvė, suteikianti galimybę kiekvienam norinčiajam praplėsti žinių ir įgūdžių akiratį eiti savišvietos keliu ir turiningai praleisti laisvalaikį.

"Kiekvienas mūsų, išvykęs į kelionę, nori sužinoti apie lankomos šalies ypatumus, papročius, paveldą. Bet nepalyginti malonesnis jausmas, kai pats turi pakankamai žinių, sakykim, apie architektūros istoriją, kai gali atpažinti, kokių laikų ir kokios stilistikos pastatus, interjerus ar meno kūrinius nusišypsos proga pamatyti", – sako klubo įkūrėjai.

"Neklysiu sakydamas, kad mūsų klubas – modernios formos suaugusiųjų švietimo centras, kuriame galima įgyvendinti troškimą tapti visapusiškai išprususiu arba tiesiog kultūringu žmogumi", – tikino E.Kolevaitis.

Kokia narystės kaina? Į šį klausimą E.Kolevaitis atsakė labai diplomatiškai: "Mokestis už narystę atsipirks gautomis žiniomis, kurias, be abejonės, galėsite panaudoti patys išėję iš klubo ir dovanoti jas kitiems."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų