Pereiti į pagrindinį turinį

Studentai iš gėlių sudėliojo „Kauną“

2009-05-25 09:16
Studentai iš gėlių sudėliojo „Kauną“
Studentai iš gėlių sudėliojo „Kauną“ / Tomo Raginos nuotr.

Gimtadienio dovana Kaunui – kelių šimtų metrų ilgio užrašas iš gėlių Nemuno krantinėje. Taip papuošti savo miestą sumanė studentai, vakar kelias valandas darbavęsi kastuvėliais.

Užrašas "Kaunas" ir raudona širdis geriausiai matyti nuo Vytauto Didžiojo bažnyčios pusės. Didžiuliam užrašui prireikė 1200 sodinukų.

Į pažymėtos plytelės ertmę buvo sodinama po keturis augalus. Raidės suformuotos iš geltonų serenčių, o meilės simbolis – iš raudonų salvijų. Į kurią plytelę sodinti gėles, į kurią – ne, rodė popieriuje nubraižytas projektas.

Akciją sumaniusi Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybė (VUKHFSA) rado verslininkų, kurie parūpino studentams sodinukų. Nors sumanymo iniciatoriai kvietė sodinti gėles ir kitus miesto patriotus, tačiau savanorių atsirado vos keli. Vakar popietę prie užrašo darbavosi 13 žmonių.

VUKHFSA narė Liucina Mackialo teigė, kad šis projektas buvo suderintas su miesto savivaldybe. Sodinti gėles leista su sąlyga, kad tai nebus komercinė reklama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų