Pereiti į pagrindinį turinį

Šventoji pradėjo vasarą

2009-06-08 23:59
Eisena: daugiausiai žiūrovų sulaukė spalvinga Šventosios vasaros sezono atidarymo kolona.
Eisena: daugiausiai žiūrovų sulaukė spalvinga Šventosios vasaros sezono atidarymo kolona. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Nuogąstavimai, kad šiemet ankstesnis Šventosios vasaros sezono atidarymas patirs fiasko, neturėjo pagrindo. Kurorto gyventojai ir svečiai dėl sveikos verslininkų konkurencijos tik laimėjo.

Kasmet vasaros sezoną šventojiškiai triukšmingai pradėdavo per Jonines. Šiemet buvo nuspręsta kitaip – švęsti pirmąjį birželio savaitgalį.

Vienas įspūdingiausių renginių tapo eisena per visą Šventąją. Eisenos pradžioje žygiavo pučiamųjų orkestras, o iš paskos – virtinė įvairiausių transporto priemonių.

Kurorto gatvėmis riedėjo ne tik senoviniai automobiliai, bet ir kartai, motociklai ir net valtys ant ratukų. Sezono atidarymas aidėjo nuo koncertų, kvepėjo lauke kepamais kepsniais, akį džiugino mugės prekės.

Šventinė kolona nusidriekė nuo pajūrio iki Šventosios pakraštyje esančio „Kuršių kiemo“. Čia iki vėlumos vyko koncertas.

„Nors pradžioje verslininkai nesutarė, kur turėtų vykti pagrindiniai renginiai, dėl jų konkurencijos laimėjo šventės svečiai. Tokio rėmimo turbūt nematė net Palanga, – sezono pradžios švente didžiavosi Šventosios seniūnas Eugenijus Čilinskas. – Man asmeniškai labai patiko kalvių varžytuvės, vykusios penktadienį vakare. Gavę vienodus metalo ruošinius kalviai rungėsi, kuris nukals ilgiausią vinį. Įspūdingas buvo ir skulptūros „Baltijos aušra“ atidarymas. Ji ilgą laiką stovėjo prie „Jūratės“ baseino Palangoje, bet atkūrus žemės nuosavybę meno dirbinį teko nukelti. Skulptūra papuošė Šventąją, o jos atidengimas tapo gražiu šiemetinio sezono atidarymo akcentu.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų