Pereiti į pagrindinį turinį

Vėrinukas "Janinai"

2009-06-23 23:59
DMN inf.

Vasaros receptas

Kas drįs paneigti, kad kepsniai ant laužo nėra tapę tradiciniais Joninių patiekalais? Tradiciniai avienos šašlykai, kiaulienos, jautienos ar paukštienos vėriniai, iešmeliai su daržovėmis – viskas pravers belaukiant giliausių trumpiausios nakties sutemų.


Iešmelis Jonui

400 g paukštienos krūtinėlės filė,

2 bananai,

1 mandarinas,

4 riekelės ananaso,

8 mėlynosios vynuogės,

druskos, pipirų, aliejaus.

Mėsą supjaustyti į 12 gabaliukų, bananus – riekelėmis, mandarinus padalyti skiltelėmis, ananaso riekeles – mažesniais gabaliukais. Visas sudedamąsias dalis paeiliui suverti ant 4 iešmelių. Vynuogės turėtų būti iš abiejų iešmelių galų. Mėsą šiek tiek pabarstyti druska, visas sudedamąsias dalis truputį paskaninti pipirais ir aptepti aliejumi. Kepti ant kepsninės pavartant.


Vėrinukas Janinai

4 pomidorai,

2 cukinijos,

1 baklažanas,

2 kukurūzai,

1 raudonoji paprika,

8 dideli pievagrybiai,

druskos, pipirų, aliejaus.

Papriką ir kukurūzus supjaustyti į 4 dalis, cukinijas ir baklažanus – storais griežinėliais, daržoves ir grybus paeiliui suverti ant iešmų, paskaninti pipirais ir druska. Iš abiejų pusių aptepti aliejumi ir kepti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų