Vasaros receptas
Kas drįs paneigti, kad kepsniai ant laužo nėra tapę tradiciniais Joninių patiekalais? Tradiciniai avienos šašlykai, kiaulienos, jautienos ar paukštienos vėriniai, iešmeliai su daržovėmis – viskas pravers belaukiant giliausių trumpiausios nakties sutemų.
Iešmelis Jonui
400 g paukštienos krūtinėlės filė,
2 bananai,
1 mandarinas,
4 riekelės ananaso,
8 mėlynosios vynuogės,
druskos, pipirų, aliejaus.
Mėsą supjaustyti į 12 gabaliukų, bananus – riekelėmis, mandarinus padalyti skiltelėmis, ananaso riekeles – mažesniais gabaliukais. Visas sudedamąsias dalis paeiliui suverti ant 4 iešmelių. Vynuogės turėtų būti iš abiejų iešmelių galų. Mėsą šiek tiek pabarstyti druska, visas sudedamąsias dalis truputį paskaninti pipirais ir aptepti aliejumi. Kepti ant kepsninės pavartant.
Vėrinukas Janinai
4 pomidorai,
2 cukinijos,
1 baklažanas,
2 kukurūzai,
1 raudonoji paprika,
8 dideli pievagrybiai,
druskos, pipirų, aliejaus.
Papriką ir kukurūzus supjaustyti į 4 dalis, cukinijas ir baklažanus – storais griežinėliais, daržoves ir grybus paeiliui suverti ant iešmų, paskaninti pipirais ir druska. Iš abiejų pusių aptepti aliejumi ir kepti.
Naujausi komentarai