Pereiti į pagrindinį turinį

Žiema. Palėpė. Dainos

2008-12-10 09:00
Žiema. Palėpė. Dainos
Žiema. Palėpė. Dainos / Nerijaus Jankausko nuotr. Stebuklai: muzikos palytėta V.V.Landsbergio poezija – su ironijos ir tautosakos prieskoniais.

Pasiklydusiems prieškalėdiniame šurmulyje ir nuolatiniame skubėjime Dainuojamosios poezijos palėpė turi puikų pasiūlymą ramiam, bet stebuklingam vakarui. Ketvirtadienį Kauno valstybinio dramos teatro Didžiojoje scenoje svečiuosis Vytautas V.Landsbergis ir Ieva Narkutė – pasirengę visiems klausytojams padovanoti gausybę muzikinių dovanų.

V.V.Landsbergis, kuris šiame koncerte turės ir kompanionų (žmoną Ramunę Landsbergienę bei instrumentalistą Raimondą Rašpiliauską), neapsiriboja režisūra, pasakų rašymu, todėl daug dėmesio skiria ir dainuojamajai poezijai, kuri, kaip ir jo pasakos, kupina netikėčiausių siužeto vingių, lietuvių tautosakos motyvų ir subtilios ironijos.

Gilaus aksominio balso savininkė I.Narkutė, anksčiau buvo žinoma tiesiog kaip Jieva ir dainoms kurti naudojo vienintelį instrumentą – pianiną. Pirmą kartą platesnės publikos įvertinta 2007-aisiais, kai pelnė Sauliaus Mykolaičio vardo nominaciją kaip metų atradimas. Ievai pritars "Dainuojamosios poezijos palėpės" klausytojams jau pažįstamas, alto garsais užburiantis instrumentalistas Kęstutis Pleita. Visos Ievos dainų melodijos – savos kūrybos, o dauguma žodžių pasiskolinti iš poetų, nors po truputį Ievos repertuare atsiranda ir dainų savo kūrybos žodžiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų