Pereiti į pagrindinį turinį

Ar norėtumėt naktį praleisti teatre?

2014-01-30 19:00

Vasario 10–14 d. Nacionalinis Kauno dramos teatras jau ketvirtą kartą siūlys pasinerti į dar neatrastas teatro gelmes festivalyje "Nerk į teatrą".

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Vasario 10–14 d. Nacionalinis Kauno dramos teatras jau ketvirtą kartą siūlys pasinerti į dar neatrastas teatro gelmes festivalyje "Nerk į teatrą".

Šiemet išskirtinai gausi renginių ir užsiėmimų programa žada ne tik galimybę pasivaikščioti po slapčiausias teatro erdves, išvysti spektaklius netradicinėse erdvėse, bet ir patiems tapti aktoriais ar netgi praleisti naktį teatre. Kartu su dalyviais nardys ir žymiausi Lietuvos kultūros pasaulio žmonės.

Jau pirmą "Nerk į teatrą" dieną jaunimas turės galimybę scenoje įkūnyti pačių išgyventas istorijas, pažvelgti į jas iš šalies "Forumo teatro" dirbtuvėse su aktoriumi ir pedagogu Vytautu Gasiliūnu.

Festivalio metu veiks įvairios kūrybinės dirbtuvės. Kiekvienas galės nors trumpam pasijusti aktoriumi su režisieriumi ir pedagogu Gyčiu Padegimu. Neatsiejamo profesionalaus aktoriaus amato dalies – tobulos dikcijos, minties raiškos bei kūrinio interpretavimo – paslaptimis dalysis profesionali scenos kalbos dėstytoja ir žinoma aktorė Jūratė Anilionytė.

Kompozitorius, multiinstrumentalistas, perkusininkas Tomas Dobrovolskis pakvies pažinti įspūdingą garsų pasaulį, kuriame groti galima paprastomis šukomis ar netgi kasos aparatu. Režisierius Artūras Areima, teatro kritikė Monika Jašinskaitė ir teatrologė Silvija Čižaitė-Rudokienė "Teatro kalbėjimuose" supažindins su Vakarų Europos teatro tendencijomis, kvies diskutuoti rūpimais teatro klausimais.

Šokis – dar viena neatsiejama teatro sudedamoji dalis. "Žuvies akies" ir šokio teatro "Padi Dapi Fish" festivaliui pristato spektaklį "Akvariumai" ne patogiose teatro kėdėse, o pro pastato Kęstučio g. 86 lango stiklą. Tarsi tikrame akvariume, scenoje susitiks skirtingų šokio žanrų ir tradicijų šokėjai, susivienysiantys bendrai netradicinei idėjai.

Svečiai iš Vilniaus – Lietuvos ir muzikos teatro akademijos kursto studentai – į festivalį atvyksta su dviem spektakliais. Vienas jų – Antono Čechovo "Trys seserys". Režisierius Aidas Giniotis jauniems aktoriams siūlo gilintis ne tik į žmogiškų santykių dramaturgiją, apimančią meilės, aistros, tikėjimo, išdavystės jausmų spektrą, poelgių priežastis ir jų pasekmes, bet ir į daugiasluoksnę kūrėjo temą, į savo, pradedančio menininko, meninės raiškos ir tiesos paieškas. Antrasis – Giovanni Boccaccio "Dekameronas" (rež. Eglė Kižaitė), kuriame jaunų aktorių trupė kalba apie Amūro išdaigas, pasakodama G. Boccaccio novelių rinkinio "Dekameronas" istorijas.

Festivalyje laukia pasivaikščiojimai po nematomas teatro erdves. Per ekskursiją dalyviai galės paklaidžioti po įvairiausias teatro vietas, pabendrauti su teatro darbuotojais, išvysti technines teatro galimybes ir susipažinti su spektaklio kūrimo procesu. Mažiausių teatro gerbėjų festivalyje laukia įvairūs žaidimai ir šėlsmas su būsimais aktoriais – Vytauto Didžiojo universiteto vaidybos studentais.

Paskutinę festivalio dieną vainikuos "Pirma naktis teatre". Kas gali nutikti (ne)tuščiame teatre Valentino dienos naktį su gauja plėšikų? Ar išdrįsite ateiti ir sužinoti?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų