Festivalio pabaiga – su laureatais ir dainomis

  • Teksto dydis:

Kartu su sunkiai suvokiamu greičiu prabėgančiu balandžių baigiasi ir 44-asis festivalis „Lietuvos teatrų pavasaris“. Paskutinį vakarą publika sužinos ir festivalio laureatų vardus.

Baigiamajam vakarui festivalio organizatoriai pasirinko Vilniaus keistuolių teatro spektaklį „Paskutiniai Brėmeno muzikantai po 20 metų“. Tai dokumentiniais faktais paremtas muzikinis gyvo garso reginys, atveriantis paslaptis, kas nutiko legendinei grupei

Spektaklis „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“, kurio premjera įvyko dar 2002-aisiais, daug metų buvo savotiška Keistuolių teatro vizitinė kortelė ir yra priskiriamas jų aukso fondui. Tai laiko užgrūdintas ir visuomet laukiamas susitikimas su žinomais aktoriais. Tai brandžiausios Keistuolių teatro dainos ir muzikiniai numeriai, tenkinantys išrankiausių žiūrovų lūkesčius. Spektaklio personažai jau buvo atsisveikinę su publika. Tačiau dvi muzikuojančių aktorių kartos nusprendė prisiminti gražiausią savo kūrybą ir sujungti jėgas, kad ji suskambėtų naujai. Grupė, spurdanti it žuvis ant kranto, surengusi daugiau nei 250 koncertų, nerimsta ir neria gilyn su nauja programa. Išsiilgti gyvenimo momentai bus džiaugsmingai prisiminti drauge su žiūrovais.

Brėmeno muzikantai – tegu ir žilstelėję, bet tokie pat šmaikštūs kaip ir anksčiau, ruošia netikėtų staigmenų. Į sceną kils Ilona Balsytė, Darius Auželis, Aidas Giniotis, Aurimas Meliešius, Sigitas Mickis, Dalius Skamarakas. Skleisdami užkrečiamą teigiamą energiją, su ironija žvelgdami į save ir tą patį ragindami daryti auditoriją jie atliks XX a. 7–8 dešimtmečių hitus, įrodydami, kad prisiminimai apie nerūpestingą jaunystę gali būti neapsunkinti nostalgijos kartėlio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių