Pereiti į pagrindinį turinį

Hanzos dienos vėl stebins naujovėmis

2016-05-15 12:00

Nuo 2014-ųjų Kauno miesto gimtadienio šventę nuspręsta sujungti su Hanzos dienomis, todėl renginių gausa kasmet išsiskiria savitumu, būdingu Naujosios Hanzos miestų sąjungai. Naujovių netrūks ir šiemet.

Evaldo Šemioto nuotr.

Laukė pusantrų metų

Pagrindinis šių metų šventės akcentas atsispindi šūkyje "Hanzos tiltai", kurie, pasak renginio organizatorių, simbolizuoja žmonių jungtį, prekybos mainus ir skirtingas epochas.

Vienas miesto simbolių – Vytauto Didžiojo tiltas – pasirinktas naujai ir ypatingą vizualumą pulsuojančiai kabom.lt instaliacijai. Kaip atskleidė "Ticket to the Moon" hamakų platintojas Lietuvoje Mindaugas Tamulionis, "laukia įspūdingas reginys, organizuojamas specialiai Hanzos dienoms".

Kabančių hamakų idėja pradėta plėtoti prieš trejus metus, kai itin didelio dydžio produktą imta masiškai gabenti į Lietuvą. Ilgainiui vis daugiau žmonių ėmė žavėtis ypatingu patvarumu ir praktiškumu pasižyminčiais hamakais.

"Pusantrų metų laukiau, kol viena bendrovė man atsiųs šį kabantį hamaką, tačiau ji to nesugebėjo padaryti. Kadangi labai norėjau, pats susiorganizavau, kad jis būtų atvežtas. Pamatę draugai neatstojo nė minutės, todėl teko atsivežti daugiau", –  prisiminimais dalijosi M.Tamulionis.

Nestandartinė pramoga

Žmonių susidomėjimas šia naujove kasmet didėja, o tai patvirtina lyg šiol hamakams gaminti nenaudotas technikas ir savybes. Pasak pagrindinių platintojų Lietuvoje, šie nestandartiški kabantys hamakai sulaukia tik teigiamų atsiliepimų, yra tapę daugelio mėgstamu laiko praleidimo būdu. Hamaku gali naudotis bet kas, kadangi nėra realaus amžiaus ar svorio apribojimų. Šie hamakai gaminami iš šilko, naudojamo parašiutams gaminti, o remiantis instrukcija – rekomenduojama 200 kg svorio riba.

"Viename vaizdo įraše esu matęs, kad žmogus supila 600 kg smėlio į hamaką ir jis tai išlaiko. Vėliau, pilant daugiau smėlio, neatlaikė virvės, kuriomis hamakas buvo pritvirtintas. Tai galbūt vienintelis niuansas, kuris trukdo atlaikyti dar didesnį svorį. Galiu garantuoti, kad atlaikys tiek seną, tiek jauną, ir nesvarbu, kokio svorio žmogus hamaku naudosis. Belieka tik išsirinkti tinkamą dydį, kadangi kol kas siūlomi trys pagrindiniai ir jų visiškai užtenka klientų poreikiams patenkinti", – apie esminius hamakų parametrus pasakoja jų platintojus. – Klientus traukia tai, kad hamakai yra kažkas nauja, nestandartiška. Žmonėms labai patinka forma, be to, galima rinktis iš skirtingų spalvų – tai, pasirodo, yra itin aktualu prisitaikant prie kiekvieno poreikių. Visi klientai liko patenkinti mūsų preke, kadangi mums sugrįžta tik mieli ir malonūs žodžiai."

Žadą neišdildomą reginį

Vilniečiai pirmieji galėjo pamatyti kabančius hamakus po Baltuoju tiltu, kurie pirmą kartą pristatyti Vilniaus kultūros naktų metu. Kaune kol kas nieko panašaus nebuvo organizuojama, o visoje Lietuvoje tai bus tik antrasis kartas.

 

"Vilniuje pasirodymo metu neleidome žmonėms patiems išbandyti šios instaliacijos. Tai darė profesionalūs alpinistai. Mums ypač svarbus žmonių saugumas, todėl ir Kaune neleisime to daryti. Kauniečiams ir miesto svečiams tai bus parodomasis, vizualinis reginys" – sakė M.Tamulionis.

Instaliacijos organizatoriai atskleidžia, kad Kauno Hanzos dienos pasirinktos ne veltui – tai svarbiausias metų renginys Kauno mieste. Planuojama atsivežti apie dešimt, dvylika hamakų, o reginys bus vertas dėmesio ir, tikimasi, sulauks didelio susidomėjimo.

"Garantuoju, kad tai bus vaizdas, kurį tikrai išvysi ne kasdien. Galiu prižadėti įspūdingą reginį, o jei vertinčiau Vilniaus kultūros dienų metu parodytą instaliaciją – žmonėms tikrai įdomu viskas: nuo pirmosios virvės rišimo, tempimo, konstravimo iki profesionalų alpinistų kabojimo ekstremaliomis sąlygomis, – entuziazmo nestokoja pašnekovas. – Galiu išduoti paslaptį, kad, kaip ir Vilniuje, atvykę į Kauną planuojame kaboti virš vandens. Vaizdas tikrai įspūdingas, patikėkite. O ir ekstremalumo – nors saujom semk." Visus, kurie nori išvysti šį įspūdingą reginį, kviečiame Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto prieigose būti šių metų gegužės 21 d. nuo 19 val. iki vidurnakčio.

Turtinga programa

Šiais metais Kauno Hanzos dienos vyks gegužės 20–22 d. Šventę atidarys koncertas "Tieskime tiltus" Kauno pilies scenoje su žymiausiais šalies atlikėjais. Gegužės 20 d. 19 val. kartu su Kauno miesto bigbendu pasirodys Lietuvoje išpopuliarėjusi latvių dainininkė Samanta Tina, Rūta Ščiogolevaitė, Linas Adomaitis, Rosita Čivilytė, Kotryna Juodzevičiūtė, Sasha Song, Agnė Juškėnaitė, Dainius Griesius, Vytenis Kaluškevičius ir Jurgis Brūzga. Iškilmingo atidarymo koncertą pradės šventinės eitynės ir Kauno aeroklubo lėktuvų akrobatinis pasirodymas.

Tradicinę šventės programą, kurioje svarbią vietą užims viduramžių amatų mugė, papildys keletas intriguojančių naujienų. Šeštadienį prie Daugirdo amfiteatro vyks Tarptautinis galiūnų čempionatas, subursiantis garsiausius pasaulio sportininkus. Sekmadienį džiazo mėgėjus sukvies konkursas "Džiazo tiltai". Konkurso dalyvius vertins kompetentinga komisija ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

Programą vainikuos kultinės grupės "Antikvariniai Kašpirovskio dantys" koncertas. Sekmadienį 18 val. uždarymo koncerte pasirodysianti grupė šiemet apdovanota net dviem M.A.M.A. apdovanojimais – "Metų proveržio" nominacijoje ir už geriausią vaizdo klipą "Į Venesuelą", kuris per "Youtube" peržiūrėtas daugiau nei 700 tūkst. kartų ir sulaukė pačios Venesuelos žiniasklaidos dėmesio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų