Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kauną atvyksta "Devynbėdžiai"

2014-11-11 09:28
DMN inf.
Organizatorių nuotr.

Valstybinis dainų ir šokių ansamblis "Lietuva" į Kauną atveža naują savo kūrinį – miuziklą "Devynbėdžiai", tarp kurio kūrėjų – garsūs scenos meistrai ir operos solistai.
Miuziklo pagrindas – kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus muzika ir rašytojo Kazio Sajos pjesė, kuri, parašyta prieš keturis dešimtmečius, išlieka aktuali ir nūdienos kontekste.

"Kaip rasti vietos po saule sotesniam egzistavimui, neužgožiant dvasinių vertybių", – apie miuzikle keliamą temą sako jos režisierius Nerijus Petrokas.

Materialinės gerovės vaikymasis, siekis geresnės socialinės padėties "Devynbėdžiuose" nustelbia tikrąjį žmogaus pradą, jo kūrybišką, laisve alsuojančią dvasią. Pataikaujant sistemai, iš baimės prarasti riebesnį kąsnį, žmonės nebeturi drąsos gyventi – džiaugtis, šokti, dainuoti, sakyti tiesą.

Miuziklui sukurta originali scenografija, naujų prasmių suteikiančios vaizdo projekcijos ir XIX a. dvasią atspindintys kostiumai. Scenoje vienu metu galima išvysti daugiau kaip 70 profesionalų – ansamblio "Lietuva" dainininkų, šokėjų ir muzikantų, kviestinių aktorių ir solistų, tarp kurių – Gediminas Girdvainis, Liudas Mikalauskas, Deividas Norvilas-Deivis, Egidijus Bavikinas, Jokūbas Bareikis.

Muzikinės alegorinės pasakos veiksmas vyksta giriomis apaugusiame ir baravykais kvepiančiame gūdžiame Devynbėdžių kaimelyje, kur gyvena sumanūs, nagingi ir patys laimingiausi žmonės pasaulyje. Tačiau sykį į jų kaimą užsuka nekviesti svečiai iš užjūrio ir nuo tada ramiam Devynbėdžių gyvenimui pradeda diriguoti ne kas kitas, o galingas veislinis bulius Klemensas.

Žiūrovus nustebins ne tik nenuspėjami ir mistiniai siužeto vingiai, bet ir patys keisčiausi personažai – ko verta vieniša priklydėlė Boba Vienaakė, talentingas muzikantas Skalnas, degutininkas Aleliumas, apsukrusis pirklys Kankalis, svetimšalis Rudabarzdis, valdžios žmogus Aukštakepuris ir dar daugybė kitų neeilinių veikėjų...


Kas? Miuziklas "Devynbėdžiai".
Kur? Nacionaliniame Kauno dramos teatre.
Kada? Lapkričio 11 d. 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų