Kaune prasideda sveikatingumui skirtas savaitgalis

  • Teksto dydis:

Ketvirtąjį vasario savaitgalį į Kauno „Žalgirio“ areną suplūs dešimtys tūkstančių sveikatingumo, fizinio aktyvumo, subalansuotos mitybos, gydymo bei reabilitacijos temomis besidominčių Lietuvos ir kaimyninių šalių gyventojų, sveikatos, mitybos ir sporto sričių profesionalų. Vasario 21-23 dienomis didžiausioje šalies arenoje vyks jau dvyliktąjį kartą organizuojama paroda „Sveikatos dienos 2020“.

„Kasmet organizuojamos parodos tikslas – po vienu stogu susieti kuo įvairesnius, tačiau kiekvienam iš mūsų aktualius sveikatingumo aspektus: fizinį, profesinį, emocinį, socialinį ar net aplinkos poveikio. Dėl šios priežasties parodoje lankytojai atras gausią, naujausias tendencijas ir tyrimus atliepiančių, sveikatai palankių paslaugų bei gaminių pasiūlą, susipažins su gydymo ir reabilitacijos naujienomis, sveikos gyvensenos patarimais, išgirs gausybę aktualių įžvalgų, turės galimybę susipažinti su gydymo srities ekspertais bei panašiame gydymosi ar sveikatingumo kelyje esančiais bendraminčiais“, – sako parodą organizuojančio centro vadovas Erikas Piskunovas.

Šių metų renginio programoje – netoli penkiasdešimties skirtingų pranešimų, seminarų bei profesinių konferencijų, nusidrieksiančių per keturias „Žalgirio“ arenos sales. Pranešimus skaitys ir parodos erdvėse lankytojų lauks sveikatos priežiūros, gydymo, reabilitacijos įstaigų ir klinikų atstovai, sveikatinimui ir sveikai gyvensenai skirtų gaminių bei paslaugų teikėjai, sveikatą stiprinančių ir gydymui skirtų preparatų gamintojai bei jų atstovai, sakoma pranešime.

„Džiaugiamės, jog pirmą kartą Kaune bus organizuojamos trečiosios Lietuvos mėgėjų vanojimo varžytuvės „Vantos lapas“, lankytojus stebins profesionalių pirties meistrų pasirodymai. Taip pat parodos metu skirtingų sveikatinimo ir gydymo sričių specialistai lankytojus kvies į tris aukšto lygio profesines konferencijas – „5'i pojūčiai sergant vėžiu: regėjimas – klausa – uoslė – skonis – lytėjimas“, „Profesinė sveikata – darbdavio ar darbuotojo rūpestis?“ bei „Gyvybės mokslai: visuomenei, verslininkui ir tyrėjui“. Renginio šeštadienį lankytojai galės stebėti ir išskirtinį meno terapijos spektaklį „Nenugalėtieji“, pasakojantį stiprias sergančiųjų istorijas bei išgyvenimus“, – sako parodos organizatorius.

Renginio sekmadienį susitikti gerbėjus „Žalgirio“ arenoje kvies ir garsūs šalies sporto bei fizinio aktyvumo motyvatoriai – televizijos laidų vedėja, sportininkė Vlada Musvydaitė bei specialiai įrengtoje arenos zonoje gerbėjų lauksiantis atletas Arturas Swanas.

Viso savaitgalio metu lankytojų parodoje lauks ir individualios specialistų konsultacijos, bus galimybė atlikti pažangius sveikatos tyrimus. Norintieji, kaip teigiama pranešime, galės prisidėti prie kraujo donorystė akcijos, užpildyti sutikimą organų donoro kortelei gauti, prisidėti prie kitų socialiai reikšmingų iniciatyvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Liuosuojamuosius reklamuos?.. :s

Ontė

Ontė portretas
Tik ką sesuo grįžo iš šios parodos. Šūdas. Anksčiau dar kokį žurnaliuką gaudavai, duodavo paragauti. Šį sykį nieko. Tepaliukų pridėta. Kad bus šūdas, aš iš renginių programos supratau. Niekas nesudomino. O buvo laikai. Prieš 5 - 9 metus gerą pusdienį praleisdavau jų organizuojamuose paskaitose. Buvo pakviečiami įdomūs žmonės, su nestandartinėm nuostatom. Daug laiko praėjo, bet tos paskaitos liko atmintyje iki šiandien. Šiandien interneto galimybės išsiplėtė, kas populiaru, galima ten rasti.

...,sveikata reikia rupintis TINKAMAI,nes...,

...,sveikata reikia rupintis TINKAMAI,nes..., portretas
sveikata BRANGIAUSIAS ZMOGAUS TURTAS...,sianakt GERAI isMIEGOJAU, ORAS GERAS, SVEIKATA ir NUOTAIKA pakankamai neBLOGA,o TAI ir YRA SVARBIAUSIA...,MALONIOS DIENELES VISIEMS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių