Kaunietė kulinarė stebina pasaulį

  • Teksto dydis:

Kaunietė kulinarė pasaulį stebina išdrožinėtais vaisiais ir daržovėmis.

Unikalūs veidai Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokytojos Vitos Brūzgienės išpjaustyti iš moliūgų ir bulvių. 

Vita sako, kad veidų drožinėjimas iš maisto – vienas sudėtingiausių. 

Ji juokauja, kad šeima nebegali žiūrėti į kai kurias daržoves, nes nepavykę darbai keliaudavo į puodą. 

Vita drožinėti pradėjo nuo burokėlių ir bulvių. Vėliau drožinėjo muilą, sūrius, o galiausiai surado lašinius ir dešrą. 

Ji vienintelė Baltijos šalyse profesionali dekoratyvinio vaisių ir daržovių drožinėjimo specialistė. Pasaulyje Lietuvos vardą labiausiai garsina raižydama sūrius. Pasaulio kulinarijos čempionate, sūrių raižymo rungtyje ji laimėjo auksą.

Moliūgui išdrožinėti reikia trijų–keturių valandų, sūriui – aštuonių, o konkursui ruošiamas darbas užtrunka kelias paras. 

Kadras iš vaizdo įrašo

Visgi pabandyti išraižyti kažką panašaus gali kiekvienas. Tereikia mažo peiliuko ir tinkamų medžiagų. Sūriai – vidutinio kietumo, arbūzai – besėkliai. 

Tokia skulptūrinio drožinėjimo mada itin populiari užsienyje, tačiau Lietuvoje tuo užsiima vienas kitas meistras. 

Specialistai sako, kad tokius sūrius galima pritaikyti daugelyje sričių. Ne tik suvalgyti. 

Maisto drožinėjimas kilęs iš Japonijos, Kinijos, Tailando kultūrų, kur maistas turi būti ne tik skanus, bet ir originaliai patiektas. Šio amato tuose kraštuose mokomasi nuo pat vaikystės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Malonu

Malonu portretas
matyti tokią talentingą Vitą!!! Vita,tau ir tavo šeimai nuoširdžiausi linkėjimai:))

Oho!

Oho! portretas
Čia tai bent : )

yja

yja portretas
labai gražu
VISI KOMENTARAI 3
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių