Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno parkų žiema neužmigdė

2015-02-06 15:45

Kai kurie miesto gyventojai žiemą vengia iškišti nosį į lauką ilgiau, nei to reikia nukeliauti į darbą, grįžti iš jo, na, ir gal dar apsilankyti parduotuvėje. Vargu ar jie įsivaizduoja, kad visai netoli nuo jų namų – miesto parkuose – ir žvarbiuoju metų laiku vyksta gyvenimas.

Nors dauguma parkų takelių apledėję ir labai nepatogūs pasivaikščiojimams, nors oras ir apniukęs, o termometrai rodo minusinę temperatūrą, visuose Kauno parkuose dienos metu galima sutikti praeivių. Dažniausiai tai vyresnio amžiaus žmonės. Vieni vaikšto su savo bendraamžiais, kitus paslydinėti nesaugiais takeliais išsitempia anūkai. Kai vaikai neturi galimybės pasivaikščioti su močiute, žiemiškomis pramogomis užsiima su mamomis, rečiau – tėčiais ar seneliais.

Parkuose apstu ir augintinius vedžiojančių miestelėnų, ir įsimylėjėlių, ir sveikos gyvensenos puoselėtojų. Kartais galima sutikti ir bendrovės „Kauno švara“ automobilį, kuris, matyt, kontroliuoja ledo ant takelių švarumą.

Apsilankius Kalniečių, Dainavos ir Ąžuolyno parkuose nesunku pastebėti, kad daugiausiai kūno kultūros propaguotojų – pastarajame. Čia ir Sporto universitetas netoliese, ir erdvės bėgiojimui daugiausia.

Jeigu ieties, kūjo ir disko metimų treniruočių aikštelėje žiemą treniruojasi tik kurmiai, tai treniruoklių sektoriuose visada sutiksi kokį nors entuziastingą sveikuolį. Beje, dažniausiai sportuoja vyresni ponai ar ponios. Kai kurie ledėtais takeliais iki treniruoklių sugeba atvažiuoti dviračiais.

Nors Dainavos parke gausu kalnelių, jie šiuo metu nešurmuliuoja. Čiūžinėtojai per atlydį taip nušlifavo visus šlaitus, kad žemyn paprasčiau nusiristi, nei nučiuožti.

Be lankytojų parkuose žiemą dar yra ir gyventojų. Dažniausiai pasitaikantys – paukščiai. Keista, bet penktadienį gausiausias susibūrimas pastebėtas ne Ąžuolyne ir ne Kalniečių parke, kur lesyklos įrengtos ant kiekvieno kampo, o Dainavos parke, kur šalia užšalusio tvenkinuko įsikūrusi įspūdingo dydžio ančių kolonija. Į jų gretas įsimaišę keliolika balandžių ir keletas kuosų. Visas šis plunksnuotųjų tuntas entuziastingai skuba prie kiekvieno įtartinai stabtelėjusio praeivio. Kai kurie paukščių nenuvilia ir paberia ko nors lesamo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų