Užliedžių biblioteka apsivilko šiuolaikinį rūbą

Per nepriklausomybės laikotarpį Kauno rajono viešoji biblioteka išsaugojo 30 filialų, kurių dauguma įsikūrė atnaujintose patalpose. Tarp jų yra ir Užliedžių biblioteka.

Tūkstančiai knygų, šešios kompiuterizuotos vietos, jaukiai ir šiuolaikiškai sutvarkytos patalpos, tarptautiniu mastu pripažintos dailininkės Henrikos Bartkutės tapybos darbų paroda – visa tai nuo šiol laukia Užliedžių bibliotekos lankytojų. Trečiadienį čia įvyko improvizuotos įkurtuvės, kuriose Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Irena Stančiauskienė ir Užliedžių bibliotekos vyr. bibliotekininkė Virginija Stancelienė sulaukė nemažai svečių.

„Tegul ši biblioteka tampa jūsų žinių, bendravimo ir pažinimo namais“, – kalbėjo į atnaujintos bibliotekos atidarymą su gėlėmis bei dovanomis atvykęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, pabrėždamas, kad šiuolaikinių technologijų laikais bibliotekų vaidmuo – nė kiek ne mažesnis, tik dabar jose žymiai daugiau galimybių. Pedagogas pagal studijų laikais įgytą profesiją V. Makūnas tvirtino, kad knyga lieka svarbi visoms kartoms, bet labiausiai – vaikams. Nes ji ne tik suteikia žinių, bet ir lavina vaizduotę, ugdo moralines savybes.

Pasak V. Stancelienės, Užliedžių biblioteka buvo įkurta 1967 metais. Tada ji neturėjo net lentynų, – knygos buvo kraunamos ant stalo, grindų. „Bibliotekai teko kraustytis iš vienos vietos į kitą, išgyventi daug įvairių pokyčių. Todėl dabar esu laiminga, kad vėl sugrįžome čia, tik į erdvesnes ir modernesnes patalpas“, – sakė bibliotekininkė.

Užliedžių biblioteka įsikūrė daugiafunkciame centre, kuriame jau veikia pradinė mokykla, laisvalaikio salė, medicinos punktas. Savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius ir jo pavaduotojas Mantas Rikteris apžiūrėję baigiamas įrengti patalpas, patikino, kad atšilus orams, prasidės aplinkos tvarkymo darbai.

Pasak Kauno rajono savivaldybės, Kačerginės biblioteka šiemet taip pat įsikurs naujose patalpose, o pastaraisiais metais ypač pagerėjo sąlygos tiek lankytojams, tiek darbuotojams rajono viešosios bibliotekos Piliuonos, Čekiškės, Ramučių filialuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Al Razis

Al Razis portretas
Išminčius rūbą vertina pagal tai, kiek jame yra išbuvęs. Svarbiau - turinys ir atsparumas suklaidintai modernybei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių