KMSO kviečia pavasarį pasitikti melodingai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) kalendorinį pavasarį pasitinka koncertais, kuriuose solistai ir instrumentalistai klausytojus džiugins atliekamais kūriniais ir kvies į savo sielas įsileisti taip pasiilgtos muzikinės šviesos.

Kovo 8 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje KMSO rengia koncertą, kuriame klausytojus džiugins net trys solistai, kurie smuiko, violončelės ir orkestro garsų derme skatins nors trumpam pamiršti kasdienius rūpesčius ir kvies pasinerti į jautriausius sielos slėpinius. Tai Edwinas E.S.Kim (smuikas, Pietų Korėja), Vytautas Sondeckis (violončelė) ir dirigentas Vilmantas Kaliūnas. Koncerto programoje skambės Artūro Mikoliūno, Johanneso Bramso ir Liudviko van Bethoveno opusai.

Smuikininkas iš Pietų Korėjos aktyviai koncertuoja visame pasaulyje. Ne kartą koncertavo didžiausiose Čekijos, JAV, Šveicarijos, Vokietijos, Austrijos, Lenkijos, Ispanijos, Italijos, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių koncertų salėse. Todėl be galo džiugu, kad šį sąrašą papildys ir Lietuvos vardas.

Nuo 2012 m. Edwinas E.S.Kim – Lecho klasikinės muzikos festivalio meno vadovas. Šis kasmetis festivalis išskirtinis tuo, kad jame apsilanko Europos karališkosios šeimos ir kiti svarbūs asmenys. Jis pritraukia visuomenės dėmesį visoje Europoje. Tam didelės įtakos turi ir tai, kad būtent Edwinas E.S.Kim yra šio festivalio meno vadovas bei festivalyje pasirodo ir kaip solistas. Nuo 2012 metų jis – ir yra Seule įsikūrusio "Hanyang" universiteto profesorius.

Dar vienas koncerto solistas – tarptautinių konkursų laureatas, Šiaurės Vokietijos radijo orkestro koncertmeisteris, tarptautinį pripažinimą pelnęs violončelininkas V.Sondeckis. Jis koncertuoja su įvairiais prestižiniais orkestrais didžiausiose koncertų salėse. Koncertiniuose turuose po Europą Vytautas sulaukė tarptautinio pripažinimo. Šiandien jo talento gerbėjų būrio galėtų pavydėti daugelis muzikų.

Dirigentą V.Kaliūną nuo ketverių metų tėvas ėmė mokyti groti pianinu, o vėliau jis pasirinko obojaus ir dirigavimo specialybes. Įsimintini susitikimai su garsiais dirigentais, daugybė meistriškumo kursų, asistavimas prof. Karlui-Heinzui Bloemeke'i, prof. Lutzui Köhleriui ir jo talento skatintojui prof. Jormui Panulai paskatino lietuvį lemiamam posūkiui: 2010 m. jis žengė ant dirigento pakylos. Dirigavimo paslapčių mokėsi pasaulinio garso dirigentų kalve vadinamoje Veimaro muzikos akademijoje pas prof. Nicolas Pasquet. Šiandien dirigentas diriguoja platų repertuarą Vokietijoje ir užsienyje ir yra KMSO dirigentas. V.Kaliūnas klausytojų mylimas už savo išskirtinę atlikimo techniką, išraiškingumą ir neribotą charizmą.

Po savaitės, kovo 15-ąją, KMSO sulauks garbingų svečių: soprano Veronikos Dzhioevos ir baritono Kosto Smorigino. Įspūdingo balso savininkė pernai vasarą kartu su KMSO įrašė savo solinę kompaktinę plokštelę. Tąkart KMSO vadovo Algimanto Treikausko kviečiama, ši solistė sutiko į šį miestą atvykti dar kartą ir čia surengti koncertą.

Sopranas ne kartą vienoje scenoje pasirodė su pasaulinį pripažinimą pelniusiu K.Smoriginu. Šiame koncerte abu solistai taip pat pasirodys kartu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių