Pajūrio dvelksmas daugiabučių kieme

Šį savaitgalį dar galima pamatyti Petrašiūnuose eksponuojamą parodą „Širdis“. Tai tarptautinio projekto „Kultūra į kiemus“ dalis. Šįsyk menininkai nudžiugino vienos iš didžiausių Kauno seniūnijų gyventojus.

Naglio g. 12 namo kieme eksponuojama paroda „Širdis“ – tai jaunos dailininkės Urtės Jasenkos, prisistatančios Yaska Art, ir fotografo Sauliaus Kmito darbai, kviečiantys stabtelėti skubantį šių dienų žmogų. Vitražinė piešinių ir fotografijų serija primena nerūpestingas dienas pajūryje – šokinėjimą per bangas, vėjo taršomus plaukus, pėdas svilinantį smėlį.

Kad ir kaip toli gyventume nuo jūros, jos buvimą šalia galime jausti kiekvieną dieną.

„Kad ir kaip toli gyventume nuo jūros, jos buvimą šalia galime jausti kiekvieną dieną. Nereikia keliauti, kad ją pamatytum, ji čia pat su tavimi! Tavo širdyje!“ – teigia jaunoji menininkė U.Jasenka.

Paroda, anksčiau eksponuota kelte „Nida“, plaukiančiame iš Klaipėdos į Smiltynę, buvo projekto „Kultjūra“ dalis. Tapusi „Kaunas 2022“ bendruomenių programos dalimi, šią vasarą džiugino kauniečius: iš Žaliakalnio persikėlė į Petrašiūnus.

„Gerai parinkta erdvė, darbai gražiai išeksponuoti ant mėlynųjų paviljonų, puikiai matomi“, – džiaugiasi petrašiūniškius rugpjūčio 8–14 d. džiuginusia paroda bendruomenės seniūnė Asta Chanko.


Šiame straipsnyje: Petrašiūnaiparodaširdis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių