Pamėgtus Alytaus miesto teatro spektaklius pamatys ir Kauno žiūrovai

  • Teksto dydis:

Alytaus miesto teatras kviečia mažus ir didelius teatro mylėtojus. Sausio 21-22 dienomis Nacionaliniame Kauno dramos teatre galėsite pamatyti žiūrovų ir profesionalų įvertintus spektaklius „Skrudžo gatvės angelai“ ir monospektaklį–koncertą „KI(t)OKIA“.

Jautri pasaka vaikams

Alytaus miesto teatras naujų metų gastroles pradeda pasirodymais Nacionaliniame Kauno dramos teatre. Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami panirti į gražią ir jautrią pasaką. Spektaklis vaikams „Skrudžo gatvės angelai“ (rež. Arvydas Lebeliūnas) praėjusiais metais buvo įvertintas Dalios Tamulevičiūtės vardo profesionalių teatrų festivalyje ir gavo apdovanojimus trijose nominacijose: Geriausias spektaklis, Geriausias dailininkas (Artūras Šimonis), Geriausias kompozitorius (Jonas Sakalauskas).

„Skrudžo gatvės angelai“ pagal Daivos Čepauskaitės pjesę „Skrudžas, arba diena, kai galima atverti širdį“ pasakoja apie senąjį šykštuolį ir niurzgalių Skrudžą (akt. Vaidas Praspaliauskas), kuris kasdien skaičiuoja pinigus, verčia be atvangos dirbti savo raštininką Bobą (akt. Juozas Gaižauskas) ir niekaip nesupranta, kodėl reikia džiaugtis Kalėdomis. Tačiau vieną stebuklingą naktį Skrudžo gyvenimas pasikeičia. Susitikimas su Praeities, Dabarties ir Ateities angelais atveria jo akis ir širdį, senasis bambeklis virsta neatpažįstamai geresniu žmogumi. Šviesi ir jautri teatro pasaka „Skrudžo gatvės angelai“ sukurta pagal D. Čepauskaitės pjesę kalba apie amžinas vertybes – meilę, atjautą, rūpestį, mokėjimą dalytis ir puoselėti šiltus tarpusavio santykius.

„KI(t)OKIA“  pokalbis apie svarbius dalykus be didaktikos

Suaugusiems teatro žiūrovams Alytaus miesto teatras sausio 22 d. siūlo ateiti į monospektaklį–koncertą „KI(t)OKIA“, kurio režisierė, dramaturgė ir aktorė yra Andra Kavaliauskaitė, 2019 m. apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“.

„KI(t)OKIA“ – dviejų žmonių išpažintis, kurią stiprina (arba vėsina) atviras bei betarpiškas pokalbis su žiūrovu. Tai pokalbis, iškeliantis klausimus, bet neduodantis savojo atsakymo. Pokalbis be moralizavimo ir didaktikos. Pokalbis, kaip puiki galimybė be gėdos pratęsti dialogą apie lytinį brendimą, seksą, meilę, jausmus ir atsakomybę namuose, mokyklose.

Spektaklyje per muzikinius kūrinius ir monologus atlikėja papasakoja savąją patirtį. Atvirai kalba apie tai, ko nei tėvai, nei mokykla nemokė. Apie meilę ir atsakomybę kitam. Apie gyvybę ir jos atsiradimą. Apie tašką, kuris nėra tik taškas, netyčia brūkštelėtas rašikliu matematikos sąsiuvinio langelyje.


Spektaklis „Skrudžo gatvės angelai“ (rež. A. Lebeliūnas) sausio 21 d. 14 val.

Monospektaklis–koncertas „KI(t)OKIA“ (rež. A. Kavaliauskaitė) sausio 22 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių