Pereiti į pagrindinį turinį

Pilies šturmas atskleidė miesto istorijos vingius

2016-05-22 04:56
DMN inf.

Šeštadienio vakare prie Kauno pilies surengtas įspūdingas Hanzos dienų reginys. Žiūrovai pasinerė į viduramžių mūšį, po kurio ir pradėta skaičiuoti turtinga įvykių miesto istorija.

Technologijos ir viduramžių dvasia

Pilies lomos arenoje buvo pristatytas jau tradicinis Hanzos dienų perlas – spektaklis-inscenizacija "Kauno pilies šturmas". Režisierių Karolio Jankausko ir Šarūno Kirdeikio teigimu, reginys papildytas naujais kūrybiniais sumanymais ir technologijomis.

"Ant pilies sienų nušvis trimatės erdvės efektai, šviesų instaliacijos ir vaizdo projekcijos, – anksčiau pasakojo K.Jankauskas. – Šie vizualiniai efektai papildys spektaklio scenarijų, kuris pasakos Kauno istoriją."

Š.Kirdeikis pridūrė, kad spektaklis panardins žiūrovus į mūšius ir kitus svarbiausius miesto įvykius. "Pakviesime keliauti epochų tiltais – parodyti, koks Kaunas yra dabar, kodėl jis toks tapo ir kokį Kauną matysime ateityje. Pirmą kartą pilis taps gyva pasakotoja pasitelkiant modernias technologijas", – sakė Š.Kirdeikis.

Vaizdo projekcijas ant pilies scenų realizavo bendrovė "Recream". Spektaklyje dalyvavo daugiau kaip šimtas savanorių, profesionalių aktorių ir kaskadininkų, raitelių, šokėjų ir techninio personalo.

Prasidėjo koncertu

Kauno Hanzos dienos penktadienį prasidėjo atidarymo koncertu "Tieskime tiltus". Renginį vedė Ugnė Galadauskaitė, pilies scenoje dainavo latvė Samanta Tina ir būrys mūsų atlikėjų: Rūta Ščiogolevaitė, Linas Adomaitis, Rosita Čivilytė, Kotryna Juodzevičiūtė, Sasha Song, Agnė Juškėnaitė, Dainius Griesius, Jurgis Brūzga, Vytenis Kaluškevičius, grojo Kauno bigbendas.

Po iškilmingo atidarymo koncerto Kauno pilies scenoje pristatytas etnostiliaus projektas "Girių dvasios". Pasirodymo metu elektroninės muzikos garsai susipynė su folkloro motyvais ir šviesų instaliacijomis.

Prieš koncertą miestiečiai grožėjosi Kauno aeroklubo akrobatinių lėktuvų triukais. Kitose šventės programose pasirodė grupės "Antikvariniai Kašpirovskio dantys", "Freaks on Floor", "Subtilu Z", taip pat svečiai iš užsienio – kultinė senovinės muzikos grupė iš Baltarusijos "Stary Olsa" ir tarptautinis džiazo kvartetas RJQ.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų