Šaltiems vakarams – šiltos Kauno Žvėries pasakos

  • Teksto dydis:

„Šaltiems vakarams – šiltos Kauno Žvėries audiopasakos“, – tokiu šūkiu, nuaidėjus didžiajam „Europos kultūros sostinės“ atidarymui, „Kaunas 2022“ programos organizatoriai kviečia tamsius ir niūrius žiemos vakarus spalvinti drauge su miestą globojančio Mitinio Žvėries pasakomis, kurios audioformatu nugulė į „Youtube“ ir „SoundCloud“ platformas.

Jau anksčiau pristatytoje „Kauno Žvėries pasakų“ knygoje, skirtoje vaikams ir jų tėveliams, buvo galima susipažinti su Mitiniu Kauno Žvėrimi ir jo nuotykiais mieste. Be to, knygoje, pasitelkiant pasakas, vaizdžiai ir įtaigiai yra pasakojama „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programa, jos vertybės bei idėjos. Paslaptingas istorijas apie Kauną ir Kauno rajone į knygą suguldė jų autorius Rytis Zemkauskas, iliustravo Darius Petreikis.

Praėjusių metų rugsėjį, LRT radijas „Vakaro pasakos“ programos metu transliavo dešimtį istorijų, o jas įgarsino pats knygos autorius. Palankūs tokio formato pasakų vertinimai ir susidomėjimas lėmė, jog visą knygą, tai yra 30 pasakų, buvo nuspręsta įgarsinti ir išleisti audioformatu.

„Kuomet gimė mintis įgarsinti pasakas, nekilo abejonės, kas tai turi padaryti – R. Zemkausko balsas šiam žanrui labai tinkamas. Labai džiaugiamės, kad pasakos dabar bus prieinamos ne tik fiziniu knygos pavidalu – jos galės būti visur ir visada su klausytojais garso įrašo formate“, – apie audioknygą kalbėjo „Mitinio Kauno Žvėries“ programos koordinatorė Renata Bartusevičiūtė.

Garsinės knygos „Kauno Žvėries pasakų knyga“ pasakos pasiekiamos „Kaunas 2022“ grojaraščiuose „Youtube“ ir „SoundCloud“ platformose, paieškoje naudojant grotažymes #kaunozveris. Turinys yra atviras ir prieinamas visiems nemokamai.

Programos „Kaunas 2022“ organizatoriai primena, jog šiemet Kaunas ir Kauno rajonas tapo visos Europos scena, o miestas – vieta, kurioje kultūros šiemet išvengti tikrai nepavyks: 2022-ųjų tėkmėje čia bus surengta daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, iš kurių – per 50 premjerų, o melomanų lauks virši 250 koncertų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
PUIKU. ACIU UZ SVENTE

a---ž

a---ž portretas
Metijošaičio savivaldybė elgiasi labai įdomiai - tikrina ar didelis procentas kauniečių yra bepročiai.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
kur kainos ? kai vagys slepia kiek privogė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių