Pereiti į pagrindinį turinį

„Šelteris“ ir vėl suburs menų entuziastus

2017-09-27 08:13
BNS inf.

Spalio 13 d. 19 val. Kultūros centre „Tautos Namai“ antrąjį sezoną pradės „Šelteris“ – erdvė alternatyviems scenos menams, duris atvėrusi dar vasario mėnesį. Čia kurianti teatro trupė „Teatronas“ kviečia visus sugrįžti, o gal ir atrasti šią erdvę.

Organizatorių nuotr.

Atidarymo metu akustinį koncertą surengs grupė „BASI“, kurios vokalistą Karolį Kasperavičių galima išvysti ir „Teatrono“ spektakliuose.

Antrojo sezono pradžia žymima nemokamu renginiu, kurio metu ne tik skambės gyvai atliekamos grupės „BASI“ dainos, bet bus galima susipažinti su sezono planais ir įsigyti bilietus į artėjančius renginius „Šelteryje“.

Svarbiausias naujojo sezono akcentas – platformos, kurių bus net keletas. „Šelteris“ kvies žiūrovus į „Foreign Friendly Performances“ platformą, kuri sutelks profesionalius menininkus (režisieres Gintarę Minelgaitę, Karoliną Žernytę, choreografes Gretą Grinevičiūtę ir Agnietę Lisičkinaitę bei kitus atlikėjus, aktorius, šokėjus) Kaune ir pristatys jų kūrybą, kuri, beje, neturi jokio kalbos barjero, todėl laukiami tiek kauniečiai, tiek miesto svečiai ir svečiai iš svetur.

Šventiniu laikotarpiu po „Šelterio“ stogu planuojama vaikiškų spektaklių platforma, kviečianti mažuosius į išradingus spektaklius. Svarbu paminėti ir vieną svarbiausių artėjančio sezono „Šelteryje“ projektą – platformą Lietuvos teatrų festivalių organizatoriams „Boost‘as“, kuri leis scenos menų bendruomenei didinti atvirumą, padės užtikrinti skaidrumą ir lygias galimybes kūrėjams patekti į šalyje vykstančius teatro festivalius bei pakvies stebėti kūrybinį darbą.

Šiame sezone didelį vaidmenį vaidins ir tarptautinis bendradarbiavimas. „Kolaboracijos su režisieriumi Jon Kellam (JAV), kuris dirba Turine su savo trupe „BÄMSEMBLE“, reziduos šokio trupė „GRUPPO MUD“, dramaturgas Akram Mahmud Omar padės statyti mums pavasario premjerą, Philip Radice dėstys šiuolaikinio cirko festivalyje „Cirkuliacija“ – sako asociacijos „Teatronas“ pirmininkas Gildas Aleksa paklaustas, ko galima tikėtis iš antrojo „Šelterio“ sezono.

„Šelteryje“ (Vytauto per. 79) laukiami visi ieškantys pasirinkimo Kauno kultūriniame gyvenime bei profesionalumo ir kokybės. Kaip ir pernai, veikla orientuojama ne tik į spektaklius, tačiau ir į performansus, šiuolaikinio cirko pasirodymus, edukacines – kūrybines dirbtuves, koncertus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų