Pereiti į pagrindinį turinį

Siūlas tarp pasaulio ir savęs

2014-08-17 14:56

Menininkės Almyros Weigel ir Kauno šokio teatro "Aura" bendras performansas patraukė ne vieno smalsuolio dėmesį.

Menininkės Almyros Weigel ir Kauno šokio teatro "Aura" bendras performansas patraukė ne vieno smalsuolio dėmesį.

Per pasirodymą žiūrovai vos tilpo į nedidelę Kauno paveikslų galerijos salės erdvę. Įžengus visus pasitiko mistiška avangardinė muzika, gulintys ant grindų šokėjai, apvynioti laikraščio iškarpomis ir siūlais.

Beveik per valandos trukmės pasirodymą šokis, tikrąja to žodžio prasme, persipynė su siūlais ir laikraščiais. Keturiolika šokėjų išlaisvino mezginiuose ir spaudoje tūnančias galias. Avangardiškos muzikos galią perteikė menininkas Ramūnas Jaras, grodamas įvairiais instrumentais.

Performanse dalyvavo šokėjai iš Italijos, Meksikos, Prancūzijos, Japonijos, Švedijos, Ispanijos, Portugalijos, Rusijos.

Kauno šokio teatro "Aura" direktorės, meno vadovės, choreografės Birutės Letukaitės teigimu, "Užslėptas praregimumas" nagrinėjo egzistencinius, kiekvienam individui aktualius klausimus apie asmens išorinio pasaulio ir vidinės esybės skirtumus, drabužio funkciją, žmonių bendravimą, nesustabdomai plūstančios naujos informacijos naštą.

Performanso idėjos autorė A.Weigel žiūrovams perduotą žinutę pristatė kaip savęs ieškojimą: "Drabužis – tai sluoksnis tarp kūno ir pasaulio. Žmogui svarbu atrasti save. Biblijoje rašoma "atgimti antrą kartą" ir atsinaujinti, pajusti gyvenimo tėkmę, o ne grimzti į "užsistovėjusius vandenis".

Žiūrovai po pasirodymo galėjo dar kartą apžiūrėti nuo liepos 10 d. galerijoje veikiančią parodą "Debesuota su pragiedruliais", kurioje eksponuojamos laikraščių ir siūlų kompozicijos "Greitis: 25 km/h", "Debesėli, debesėli, kur tu mus vedi?", "Čia Lietuva", "Žinios iš antrų rankų", "Perskaityk pats", "Ar aš esu tas kas esu?", "Siūlai, siūlai susivykit".

Paroda veiks iki rugpjūčio 24 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų