Šventinę dieną lietus plauna tik gatves, bet ne nuotaikas: kauniečiai mėgaujasi renginių gausa

Šeštadienį Kauno gimtadienio proga centre pasitinka gausa renginių. Nors šią dieną sinoptikai nežadėjo gero oro, tačiau lietus nesugadino noro švęsti ir išbandyti įvairias veiklas, paklausyti muzikos ar pasinerti į kūrybos pasaulį.

Štai Neries krantinėje, po P.Vileišio tiltu, miestiečių laukė kabantys hamakai. Drąsiausi ir turintys šiek tiek fizinio pasirengimo, galėjo vidinėmis tilto konstrukcijomis nueiti iki norimo hamako ir pagulėti virš upės. Renginio organizatoriai dėl smagumo po tiltu pakabino ir dviračius, vienu net galima paminti ore. Žinoma, visi norintys pagulėti kabančiuose hamakuose, dėvi saugos diržus, kad nenukristų.

„Aš padėjau čia viską įrengti. Kilo idėja pakabinti ir dviračius, ant maniškio galima atsisėsti ir paminti. O šiaip ant hamakų gali pagulėti visi, kas tik nori. Žmonės turi su virve užlipti tilto siena, tada konstrukcijomis nueiti iki norimo hamako, virvėmis nusileisti ir pagulėjus taip pat sugrįžti. Iš tiesų čia reikalauja fizinės parengties ir žmogus turi nebijoti aukščio, tai labai daug norinčių nėra, bet tikrai yra ir tokių, kurie šią pramogą išbandė“, – išskirtinę pramogą pristatė Simas.

Krantinėje įvairiomis veiklomis užsiėmė ir tie, kurie baidarėmis Nerimi atplaukė nuo Lapių. Kiek toliau veikė pirčių zona, viliojusi sušilti tuos, kuriems lietus nebuvo toks malonus.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Artėjant pilies link pasitiko išrikiuotos palapinės, o jose – rankų darbo dirbiniai, skanėstai ar kitos, paprastai tik mugėse sutinkamos prekės. Ties Kauno pilimi veikė ir edukacijų kampeliai. Nemažai dėmesio sulaukė įrengti labirintai. Juos noriai išbandė tiek vaikai, tiek suaugę.

Šie labirintai išskirtiniai tuo, jog norint jį įveikti, reikia atlikti tam tikras užduotis. Štai vienas vaikas vis bandė atverti vartelius, vedančius į išėjimą. Jis tarsi pumpavo orą, kuris kažkaip turėjo paveikti spyną, tačiau jam sunkiai sekėsi. Tada atėjo jo draugas ir paaiškino, kad reikia atidaryti tada, kai spustelėjus svirtį, oras vamzdeliu išmeta specialią detalę į viršų. Durelės atsidaro tik tada, kai ta detalė būna viršuje. Šiai užduočiai atlikti reikia dviejų žmonių, nes vienas turi spausti rankenėlę, o kitas tuo metu spėti atverti dureles.

Norintys labiau pasinerti į kūrybos gelmes, buvo laukiami M.Valančiaus gatvėje, kur menininkų skvere paruoštos kūrybinės pramogos, improvizuota scena.

„Daugybę metų turime tradiciją šioje vietoje daryti menininkų skverą, įvairias instaliacijas, plenerą, edukacijas. Specialaus scenarijaus nėra, patys menininkai vietoje dažnai kuria ir tai labai pasiteisina. Šiandien pasidarėme teminį plenerą „Visos žuvys plaukia pro Kauną“, tad menininkai įpareigoti tas žuvis savaip nutapyti. Kažkas replikuoja ir į Ukrainos klausimus“, – pristatė tekstilininkė Jolanta Šmidtienė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nemažai kauniečių ir miesto svečių dėmesio sulaukė Santakos parke atvertas apžvalgos bokštas. Nuo jo galima pamatyti ne tik upių susiliejimo vietą, bet ir kitu kampu pažvelgti į Senamiesčio bokštus ar naujai kuriamus rajonus kitame upės krante.

Šeštadienio vakare Santakos parke pajudėti ir pašokti kvies populiariosios muzikos atlikėjai, Rotušės aikštėje ritmus gaudys „Vasaros scena“.

22 val. visi kviečiami į pagrindinį „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ renginį „Santaka“, kuris vyks Nemuno pakrantėje, netoli vietos, kur susilieja su Nerimi. Prieš pat vidurnaktį ties „Žalgirio“ arena, netoli tilto ties Karmelitų bažnyčia, įvyks Kauno Žvėries skulptūros atidarymas. Organizatoriai kviečia nevėluoti, mat atidarymas truks vos minutę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
GALVOJU KAD DANGUS VERKE DĖL TO KAS VYKSTA RUDENI IR MES KARTU VERKSIM SU DANGUM DAUGUMA TAUTOS JAUČIA KAD PRARANDAME SAVO TĖVYNE

kauniete to Taigi

kauniete  to Taigi portretas
O Taigi šiukšliau gegužės 9 buvau kapinėse prie kareivio kapo nunešiau rožiu pasimeldžiau nes ten guli kareivis kuris naikino europoje fašizma Tai gedulo diena visam pasaulyje visas pasaulis šventė gėliu buvo jūros Bet tau užsinarkašines gaidy šito nesuprasti tu net neisivaizduoji koks esi nereikšmingas ubagėlis ir dvasios ir proto

kauniete

kauniete portretas
Kuom dabartinė valdžia stengesi Protingi žmonės i šios valdžios spektaklius neina O višivalku ir melsvai geltonu vėlevėliu nebuvo Gal grybė kalba rėžė tautai gal karunuotas buvo
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių