Tapytojas S. Petrauskas kviečia į pirmąją personalinę parodą

  • Teksto dydis:

Kaune gyvenantis tapytojas Sigitas Petrauskas kviečia į pirmąją personalinę tapybos darbų parodą "Metamorfozės". Joje autorius pristato 20 įvairaus formato darbų.

Kaip teigia parodos kuratorė Gabrielė Kuizinaitė, tapybą S.Petrauskas atrado prieš kelerius metus – prireikė laiko, kol autorius surado savąją tematiką ir stilistiką. Ji gimė kuriant abstraktaus pobūdžio darbus, minimalizuojant ir simbolizuojant kuriamą objektą, išgryninant svarbiausią savųjų darbų idėją ir filosofinį turinį.

"Keldamas egzistencinius klausimus autorius išgrynina objektą kaip simbolį, tai gali būti augalinis motyvas, urbanistinė detalė, portretas. Jo transformuotas vaizdinys talpina savyje universalizuotą svarstymą apie būtį, likimą, žmogaus vietą pasaulyje. Apibendrintai idėją nusako ir parodoje eksponuojamų darbų pavadinimai: "Virš stogų", "Žvilgsnyje", "Šarma", "Likimo žiedai", "Vidurnakčio saulė" ir kiti", – teigia G.Kuizinaitė.

Kuratorės teigimu, tapytojo kūryba išsiskiria iškiliais, reljefiniais, grublėtais, daugiasluoksniais paviršiais. S.Petrauskas naudoja išskirtinę techniką, kuri primena koliažo principą ir yra sukuriama akrilo dažais. Ši technologija suteikia statiškumo, bet kartu ir erdvės bei kuriamo pasaulio mistiškumo ir nerealumo aspektų.

Parodos rengėjai – "Remis Tattoo gallery" ir VšĮ "Gabrielės meno galerija" .


Kas? S.Petrausko paroda "Metamorfozės".

Kur? "Remis Tattoo gallery" (M.Daukšos g. 16).

Kada? Kovo 10 d. 18 val. Paroda veiks iki balandžio 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stiopka

Stiopka portretas
Dazai tai kainuoja..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių