Pereiti į pagrindinį turinį

Vakarai su prancūzų filmais

2016-02-04 13:45
DMN inf.

Prancūzų kino festivalis "Žiemos ekranai" trečiadienio vakarą atkeliavo į Kauną. Atidarymo metu kino centro "Romuva" salę užpildė susidomėję žiūrovai.

Festivalį Kaune pradėjo režisieriaus J.P.Ameris komedija "Kaip aš išsinuomojau šeimą" (Une Famille à louer), o po seanso visi lankytojai galėjo pakelti vyno taurę diskutuodami festivalyje aktualia šeimos tematika.

Antrasis vakaro seansas – į festivalio programą įtrauktas režisieriaus J.P.Amerio filmas, biografinė drama "Mari istorija". Tai išankstinė peržiūra, tad kino gurmanai šį filmą dar galės išvysti ir nuo vasario 12 d. ne tik Kaune,  kino centre "Romuva", bet ir Vilniuje, "Skalvijoje" ir "Kino pasakoje", "Atlantic cinemas" Šiauliuose, Panevėžio kino centre "Garsas".

Festivalis "Žiemos ekranai" Kaune svečiuosis visą šią savaitę. Festivalio organizatoriai, kviesdami į atrinktus geriausius prancūziškus filmus, programoje išskiria ne tik šeimos temą, bet ir dėmesį literatūrai retrospektyvoje "Knygos atgimsta ekrane".

Festivalį organizuoja Prancūzų institutas Lietuvoje.

Užsukite į "Romuvą"

Vasario 4 d., ketvirtadienis

18 val. "Kelios pavasario valandos" (Quelques heures de pritemps)

Komiška drama, Prancūzija, 2012 m., 108 min. Režisierius Stéphane Brizé; Vaidina: Vincent Lindo, Hélène Vincent. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

20 val. Retrospektyva "Knygos atgyja ekrane". "Gėlėti sapnai" (L’Ecume des jours)

Komiška drama, Prancūzija, 2013 m., 94 min. Režisierius Michel Gondry; Vaidina: Audrey Tautou, Romain Duris. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Vasario 5 d. Penktadienis

18 val. Retrospektyva "Knygos atgyja ekrane". "Panelė Šambon" (Mademoiselle Chambon)

Romantinė drama, Prancūzija, 2009 m., 101 min. Režisierius S. Brizé; Vaidina: Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

20 val. "Kvailysčių kokteilis" (Les Bêtises)

Komedija, Prancūzija, 2015 m., 79 min. Režisierė Rose Philippon; Vaidina: Sara Giraudeau, Jonathan Lambert. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Vasario 6 d. Šeštadienis

16 val. "Kelionė į Kiniją" (Voyage en Chine)

Drama, Prancūzija, 2015 m., 96 min. Režisierius Zoltan Mayer; Vaidina: Yolande Moreau. Prancūzų ir kinų kalbomis su lietuviškais subtitrais.

18 val. "Liūdesio klubas" (Tristesse Club)

Komedija, Prancūzija, 2014 m., 90 min. Režisierius Vincent Mariete; Vaidina: Ludivine Sagnier, Laurent Lafitte. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

20 val. Retrospektyva "Knygos atgyja ekrane". "Ceremonija" (La Cérémonie)

Mistinė drama, Prancūzija, 1995 m., 112 min. Režisierius Claude Chabrol; Vaidina: Isabelle Huppert, Jean-Piere Cassel. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Vasario 7 d. Sekmadienis

14 val. Retrospektyva "Knygos atgyja ekrane". "Bulonės miško damos" (Les Dames du Bois de Boulogne")

Romantinė drama, Prancūzija, 1945 m., 91 min. Režisierius Robert Bresson; Vaidina : Paul Bernard, María Casares. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

16 val. "Savaitgaliai" (Week-ends)

Drama, Prancūzija, 2014 m., 90 min. Režisierė Anne Villacèque; Vaidina: Karin Viard, Noémie Lvovsky. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

18 val. Retrospektyva "Knygos atgyja ekrane". "Adolfas" (Adolphe)

Drama, Prancūzija, 2002 m., 102 min. Režisierius Benoit Jacquot; Vaidina : Isabelle Adjani, Stanislas Merhar. Prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų