Žaislotekoje Kaune – iškilmingas „Knygų Kalėdų“ atidarymas

  • Teksto dydis:

Gruodžio 7-ąją Kaune, Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Žaislotekoje, vyks iškilmingas akcijos „Knygų Kalėdos“ atidarymas. Devintajai akcijai startą duos ją iniciavusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Knygų Kalėdos“ po visą Lietuvą skleidžia žinią – dovanokime knygas bibliotekoms ir vaikų dienos centrams, o vieni kitiems – džiaugsmą ir šilumą.

Per aštuonerius metus akcija „Knygų Kalėdos“ papildė bibliotekų lentynas per 320 tūkst. naujų knygų. Ji taip pat sustiprino ir bibliotekų prestižą, sutelkė skaitytojų bendruomenes, pritraukė verslo ir įvairių organizacijų dėmesį bei parodė knygų skaitymo svarbą.

Šiemet akcija kviečia atsigręžti ne tik į bibliotekas, bet ir į vaikų dienos centrus. „Dar vaikystėje susiformuoja pagrindiniai vaikų įpročiai, kuriuos vėliau pakeisti labai sunku. Išugdę skaitymo įprotį padedame vaikams lavinti fantaziją, mokome empatijos, skatiname kūrybiškumą. Draugystė su knyga vaikus gali sustiprinti ir sunkiais gyvenimo momentais, o knygose nugulusi pasaulio išmintis mažiesiems yra vartai į pasaulį. Džiaugiuosi, kad šiemet Lietuvos žmonės galės knygas dovanoti ir tiems vaikams, kurių šeimų galimybės patiems įsigyti knygų, yra labai ribotos“, – sako organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė.

Organizatorių nuotr.

„Knygų Kalėdų“ atidarymo renginys vyks Žaislotekoje, įsikūrusioje Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Z. Kuzmickio padalinyje, Raseinių g. 26. Ši, pirmoji ir kol kas vienintelė žaislų biblioteka Kaune šiemet mini savo pirmąjį gimtadienį.

Visą dieną, nuo 12 iki 18 val. bibliotekoje vyks gausybė veiklų: kieme lauks karšta kakava ir Kalėdų senelio paštas, o viduje – staigmenos, įdomūs susitikimai, edukacijos ir, žinoma, žaidimai.


Šventės programa

Knygų erdvė

12 val. akcijos „Knygų Kalėdos“ atidarymas su Prezidente D. Grybauskaite. Susitikimas su vaikų rašytoju Tomu Dirgėla;

14 val. stebuklų valanda su iliuzionistu Nicholu Kin;

15–18 val. pasakų skaitymai mažiesiems.

Svetainė

12–18 val. kalėdinių žaisliukų dirbtuvės;

13.30–18 val. robotika ir virtuali realybė.

Kiemas

12–16 val. Kalėdų Senelio paštas.

Kadangi tai gimtadienio šventė, lankytojai kviečiami atkeliauti su dovanomis: atsinešti žaislų ar stalo žaidimų, kuriais galės mainytis su kitais Žaislotekos lankytojais arba akcijai „Knygų Kalėdos“ skirtų knygų, kurias nori padovanoti bibliotekai.

„Knygų Kalėdas“ šiemet organizuoja Lietuvos bibliotekininkų draugija, prie akcijos prisijungė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Akciją iniciavo ir globoja Prezidentė D. Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių