Pereiti į pagrindinį turinį

Butų ir namų pardavimai Kaune smuko perpus

2009-07-20 19:52
Butų ir namų pardavimai Kaune smuko perpus
Butų ir namų pardavimai Kaune smuko perpus / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kaune per pusmetį parduota perpus mažiau namų ir butų nei pernai per tą patį laikotarpį, sklypų pardavimai smuko 40 procentų.

Registrų centro duomenimis, Kaune namų pardavimai palyginamu laikotarpiu smuko 46,7 proc. iki 112, butų - 52,2 proc. iki 800, sklypų - 39,3 proc. iki 278-ių.

Nekilnojamojo turto rinkos ekspertai pastebi, kad NT kainos Kaune ir rajone taip pat krenta. Vienoje didžiausių NT skelbimų svetainių aruodas.lt galima rasti didžiulę butų ir individualių namų pasiūlą - kai kurių objektų kainos, palyginti su praėjusiais metais, jau nukritusios 30-35 procentais.

Pavyzdžiui, už trijų kambarių, 60 kvadratinių metrų ploto butą Šiaurės prospekte prašoma apie 150 tūkst. litų. Už vieno kambario butą Pramonės prospekte jo savininkai prašo 67 tūkst. litų. Nedidelį, 38 kvadratinių metrų ploto dviejų kambarių butą Šilainiuose galima įsigyti už 105 tūkst. litų.

Naujos statybos butai Kaune taip pat gerokai atpigo. Už vieną kvadratinį metrą Linkuvos kvartale esančiame sublokuotame name prašoma beveik 2 tūkst. litų. 150 kvadratinių metrų ploto butas su daline apdaila čia kainuoja apie 290 tūkst. litų.   

Žaliakalnyje, Žuvinto gatvėje, esančiuose naujos statybos daugiabučiuose, už kvadratinį metrą statytojai prašo apie 3,5 tūkst. litų. Tik pastatę šiuos daugiabučius verslininkai už kvadratinį metrą prašė apie 6 tūkst. litų.

Neįrengtas 200 kvadratinių metrų namas Kaniūkuose parduodamas už 390 tūkst. litų, už panašaus ploto namą Vytėnuose pardavėjai prašo 435 tūkst. litų. Neįrengtas, 150 kvadratinių metrų ploto namas Raudondvaryje, Didvyrių gatvėje, parduodamas už 295 tūkst. litų, prestižiniame Ginėnų kvartale už neįrengtą 210 kvadratinių metrų ploto namą pardavėjai norėtų gauti beveik 600 tūkst. litų. 

Sklypų kainos Kauno mieste taip pat nukrito, tačiau šiek tiek mažiau nei butų ar namų.

Romainiuose, Knygnešių gatvėje, už arą pardavėjai prašo apie 17 tūkst. litų, tuo tarpu Vytėnuose aro kaina siekia 28 tūkst. litų. Kauno rajone, Ramučių kaime, už sklypo be komunikacijų arą pardavėjai norėtų gauti apie 9 tūkst. litų, už arą Sargėnuose - apie 10,8 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų