COVID-19 plinta įkalinimo įstaigose: Pravieniškėse susirgo keturi nuteistieji

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje patvirtinti keturi nuteistųjų susirgimo COVID-19 liga atvejai, praneša Kalėjimų departamentas.

Visi nuteistieji, turėję artimą kontaktą su jais, izoliuoti ir stebimi. Siekiant mažinti viruso plitimo tikimybę tarp nuteistųjų, įstaigoje yra sustabdytas nuteistųjų darbas Trečiajame sektoriuje. Be neatidėliotinos būtinybės, neorganizuojamas nuteistųjų ir suimtųjų perkėlimas iš vienos įstaigos į kitą.

„Šiuo metu atliekamas visų trijų gyvenamųjų korpusų, esančių toje teritorijoje, nuteistųjų testavimas. Taip pat, siekiant apsaugoti darbuotojus bei suimtuosius ir nuteistuosius nuo COVID-19, tęsiamas prevencinių priemonių veiksmų planas. Nuolat vykdoma darbuotojų ir nuteistųjų sveikatos stebėsena, tarnybinėse ir bendrojo naudojimo patalpose, nuteistųjų gyvenamosiose zonose nuolat vykdoma dezinfekcija, patalpos valomos, vėdinamos. Dezinfekuojamos ir įstaigos transporto priemonės, ypatingas dėmesys skiriamas konvojuoti skirtoms transporto priemonėms“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

Paminima, kad šiuo metu pareigūnų instruktažai ir aptarimai vyksta lauke, vyresniųjų pareigūnų pasitarimai vykdomi nuotoliniu būdu.

„Į įstaigą įeinantiems asmenims bekontakčiais temperatūros matuokliais matuojama kūno temperatūra. Darbuotojai darbo vietose ir viešose vietose privalo dėvėti veido kaukes ir kitas apsaugos priemones. Dalis darbuotojų, kurių darbo pobūdis nesusijęs su tiesiogine kalinamų asmenų priežiūra, dirba nuotoliniu būdu. Darbo grafikai pakeisti taip, kad būtų užtikrintas kuo mažesnis darbuotojų tarpusavio kontaktas, organizuojamas darbas pamainomis. Prašome visų laikytis nustatytų rekomendacijų, elgtis atsakingai, saugoti save ir kitus“, – detalizuoja Kalėjimų departamentas.

Primename, kad tai ne pirmieji COVID-19 atvejai, patvirtinti įkalinimo įstaigose. Prieš kelias savaites buvo patvirtinti du koronaviruso atvejai – užsikrėtė Kauno tardymo izoliatoriaus ir Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos darbuotojai.

Lietuvoje per praėjusią parą patvirtinta 413 koronavirusinės infekcijos atvejų.

Iš viso Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė 11 tūkst. 362 asmenys, 6844 – tebeserga, 4329 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 141 žmogus, dėl kitų priežasčių – 48.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būtina

Būtina  portretas
Izoliuoti , jei nepadės- vakcinuoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių