Dėl COVID-19 užsikrėtusių darbuotojų P. Mažylio gimdymo namai sustabdė veiklą

  • Teksto dydis:

COVID-19 nustačius Prano Mažylio gimdymo namų darbuotojams, pranešama apie sustabdytą įstaigos veiklą – baiminamasi dėl pacienčių ir personalo saugumo.

„Kaip ir visas pasaulis, išgyvename neįprastą laikotarpį ir mums taip pat teko susidurti su iššūkiais. Kartu su infekcijų kontrolės specialistais ėmėmės visų priemonių, kad būtų saugios tiek pacientės, tiek personalas“, – skelbiama pranešime.

„Jau savaitė kaip esame sustabdę stacionaro veiklą, taip pat neteikiame ambulatorinių paslaugų. Tačiau rugpjūčio 10 dieną, pirmadienį labai tikimės, kad galėsime atnaujinti stacionaro veiklą bei vėl priimti nėštukes. Informuosime jus kuo greičiau. Ačiū už kantrybę“, – apie padėtį gimdymo namuose informuoja pranešime.

Primename, kad liepos 30 dieną paaiškėjo, kad koronavirusas įsisuko ir į Kaune esančius P. Mažylio gimdymo namus. Virusas nustatytas vienai operacinės slaugytojai, pranešė Kauno klinikinė ligoninė.

Jos teigimu, darbuotojai testas atliktas vykdant epidemiologinį tyrimą dėl galimo kontakto ne darbo metu už įstaigos ribų su kitu susirgusiu asmeniu. Ligoninės teigimu, slaugytoja dalyvavo savaitgalio ekskursijoje, kurioje, kaip vėliau paaiškėjo, buvo ir koronavirusu sergantis asmuo.

Tarp praėjusią parą nustatytų COVID-19 atvejų, du atvejai siejami su židiniu P. Mažylio gimdymo namuose Kaune – užsikrėtė įstaigos darbuotojai, abu atvejai simptominiai. Nustatyti 32 sąlytį turėję asmenys. Iš viso šiame židinyje registruoti keturi infekcijos atvejai.

Iš viso praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 23 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius išaugo iki 2194, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu tebeserga 442 asmenys, pasveiko – 1658. Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 118 įvežtinių atvejų. Izoliacijoje šiuo metu yra 2820 asmenų, tarp jų – sergantieji, turėję sąlytį bei iš paveiktų šalių atvykę žmonės.

Praėjusią parą laboratorijose ištirti 4578 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta 545 tūkst. 362 ėminiai.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaPetro Mažylio gimdymo namaiviruso plitimasstabdoma veikla

NAUJAUSI KOMENTARAI

???

???  portretas
Kada bus uždaryta įvežtinių atvejų prieglauda uzbekams Pramonės pr. Abromiškėse jiems veikia sanatorija, o mūsų žmonės negali gauti medicininių paslaugų.

Anonimas

Anonimas portretas
TIK KVAILYS NESUPRANTA KAS YRA CORONA VIRUSAS

Oj , ir kokie jūs visi opūs

Oj , ir kokie jūs visi opūs portretas
Mažiausias pirstelėjimas ir jau daro tragediją. Jau jūs visi tiek įgrisot kad nėra žodžių, kiekvienam sakiny tik Corona ir Corona, kurios net nėra, tik išpūčiat burbulą , kad gaut daugiau pinigų nieko nedirbdami.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių