Dėl nusekusio Nemuno savaitgalį stabdomi „Raketos“ reisai

Dėl prognozuojamo itin žemo vandens lygio iš Kauno į Kuršių neriją kursuojantis greitaeigis kateris „Raketa“ pranešė savaitgalį stabdantis reisus.

„Kauno diena“ neseniai rašė, kad Nemuno vandens lygis toliau kelia susirūpinimą. Neįprastu režimu dirba Kauno hidroelektrinė, gali tekti stabdyti ir „Raketą“.

„Įvertinus naujausius duomenis, plaukimo rizikas ir laivo technines galimybes, priimtas sprendimas stabdyti laivo „Raketa“ reisus rugpjūčio 13-16 dienomis“, – ketvirtadienį paskelbė laivą valdanti bendrovė.

Įsigijusieji bilietus gali juos grąžinti, pakeisti į vėlesnes datas arba į Kuršių neriją vykti autobusu.

Per savaitę laivas į pajūrį plaukia tris kartus: iš Kauno jis išvyks ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį, iš Nidos – ketvirtadienį, penktadienį, sekmadienį.

Rekonstruotas laivas į vandenį Kaune iškilmingai nuleistas prieš metus, kursuoti į pajūrį pradėjo šių metų birželį. Nors reisai į Nidą turėjo pradėti jau pernai, nepavyko gauti laivo klasę patvirtinančio sertifikato, kurio reikalavo Transporto saugos administracija.

Anksčiau skelbta, kad investicijos į šį maršrutą siekė daugiau kaip 100 tūkst. eurų.

Sovietmečiu Lietuvoje buvo apie dešimt greitaeigių katerių „Raketų“. Daugiausia jų plaukdavo maršrutu iš Kauno į pajūrį. Reguliari greitaeigių katerių navigacija nutrūko 1995 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

esmė

esmė portretas
Kad neišvalytu augalijos. Gilino žemsiurbes .

Jarek

Jarek portretas
vistiek vystysim laivininkystę Nemune, kad ir teks laivus stumdyt ant ratų.

užjaučiu upeivių

užjaučiu upeivių portretas
kurie moka ir žino kaip dirbti likučius, Raketa plaukdavo visada, buvo tokių sausrų ir anksčiau bet NEMUNAS BUVO PRIŽIŪRIMAS IR lėšos buvo naudojamos kelio priežiūrai, o ne vasiukų projektų kūrimui. Kad nusifotografuosi su prezidentu ar ministru kelias nuo to nepagerės. Kai nežinai ką daryti kas belieka tik graži fotografija.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių