Ekstremali padėtis dėl koronaviruso: ar Kauno ligoninėse atsirado apribojimų?

Siekiant suvaldyti koronaviruso grėsmes, Lietuvoje trečiadienį paskelbta ekstremali situacija.  Vilniaus universiteto Santaros klinikos paskelbė, kad imasi riboti planines operacijas, ligonių lankymą, konferencijas medikams. Kauno gydymo įstaigų atstovai teigia, kad pokyčių dėl koronaviruso nėra,  mat tam tikrų apribojimų buvo imtasi, nes Kaune yra paskelbta gripo epidemija.

„Respublikinėje Kauno ligoninėje kol kas papildomų ribojimų nėra, vyksta įprastas sterilus ligoninės gyvenimas. Galioja visos tos pačios priemonės kaip ir gripo epidemijos metu, tarkim, ribojamas ligonių lankymas, dėvimos kaukės, imtasi pastiprintų higienos priemonių, – portalui kauno.diena.lt ketvirtadienio rytą sakė Respublikinės Kauno ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė. – Šiandien vyksta Valstybės ekstremaliųjų situacijų centro posėdis, į jį važiuoja ligoninės atstovai ir po posėdžio bus aišku, ar ligoninės gyvenime bus pokyčių. Saviveiklos čia nėra.“

Kauno klinikinėje ligoninėje taip pat yra paskelbtas gripo karantinas, tad papildomų ribojimų ar pokyčių ligoninės gyvenime dėl koronaviruso nesiimta. 

„Kol kas mums nereikia nieko specialaus daryti, nes tokių priemonių prieš kelias savaites imtasi dėl paskelbtos gripo epidemijos. Ribojame ligonių lankymą, apriboti studentų srautai, iškabinti užrašai, kad yra gripo epidemija. Jau anksčiau buvo sustabdytos paskaitos nėštukėms. Dėl planinių ligonių guldymų į terapinius skyrius ir operacijų, tai jei įmanoma palaukti, tai norima palaukti. Kadangi Vilniuje nebuvo paskelbta gripo epidemija, tai jie nusprendė taikyti tokią pačią strategiją“, – sakė ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas. Anot jo, medikų konferencijos nėra ribojamos. 

S. Tvirbutas teigė, asmenys, kuriems įtariamas COVID-19, vežami į Infekcinių ligų korpusą – nuo kitų skyrių izoliuotas patalpas su atskiru įėjimu. Šiuo metu čia yra apie 10 lovų, bet yra galimybė skubiai išplėsti vietas ligoniams su ūmiomis infekcijomis.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose taip pat gyvenama gripo epidemijos režimu. Specialių apribojimų dėl koronaviruso ir paskelbtos ekstremalios situacijos nėra. „Operacijos nestabdomos, ligoninė dirba įprastai. Masiniai susibūrimai ir renginiai, kaip ir pacientų lankymas, kelias savaites yra ribojami dėl Kaune paskelbtos gripo epidemijos“, – sakė Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė. 

Kaip nurodo Pasaulio sveikatos organizacija, COVID-19 protrūkis nusinešė daugiau kaip 2,7 tūkst. žmonių gyvybių. Naujuoju koronavirusu 35 šalyse užsikrėtė daugiau kaip 80 tūkst. žmonių, bet didžioji jų dalis išlieka Kinijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darzelinukas

darzelinukas portretas
kaip dedes graziai zaidzia karantina virtusiu pandemija,gailestingas vaizdelis ateity nusimato.

Taigi tam

Taigi tam portretas
nebuk pletkininkas nes teko is patikimu saltiniu girdeti ,kad zmones bus fiksuojami kurie skleis propoganda ir uz tai tures atsakyt su visais issakytais neva irodymais.

...

... portretas
Turim jau tą 'karūną', turim... su kuo jau galim džiaugtis :/
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių